Ανοίγει η υπόθεση «Olympic Trophy»!

Μετά από κουκούλωμα δεκαετίας, η νυν διοίκηση της ΕΡΤ σταματά τη συγκάλυψη

Ένα εκσυγχρονιστικό σκάνδαλο - μαμούθ μετά από μία δεκαετία συγκάλυψης, φαίνεται πως επιτέλους θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μιλάμε για το σκάνδαλο «Olympic Trophy» το οποίο έγινε επί διοικήσεως Άγγελου Στάγκου και αφορούσε σύμβαση - πρόκληση της ΕΡΤ με εταιρεία συμφερόντων μεγάλου καναλάρχη.

Το

ερώτημα που προκύπτει είναι εάν στην υπόθεση αυτή θα αποκαλυφθούν οι άνθρωποι που στο παρασκήνιο εμπνεύστηκαν και έλαβαν στην πραγματικότητα τις αποφάσεις για το «Olympic Trophy».

Ο μηχανισμός ελέγχου της κρατικής τηλεόρασης επιβεβαίωσε τότε τα συμπεράσματα του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και διαπίστωσε πως για το κόστος του 1.300.000 ευρώ που πλήρωσε η ΕΡΤ τελικά στη συμπαραγωγό εταιρεία (συμφερόντων μεγαλοκαναλάρχη) δεν υπήρχε εξαρχής υπογεγραμμένη σύμβαση!

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν μετά, κατά την εξόφληση των τιμολογίων. Αντίστοιχα, δεν υπήρχαν συμβάσεις με τους χορηγούς, με εξαίρεση ενός. Η συμπαραγωγός εταιρεία «πρόσφερε» στην παραγωγή της εκπομπής επτά άτομα, τα οποία όμως ήταν ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση έργου και εμφανίζονταν στα τιμολόγια να αμείβονται με υψηλά ποσά.

Κοινώς η υπόθεση είχε, έχει και θα έχει πολύ ψωμί ... και τι ψωμί ...παντεσπάνι που μάλλον απόλαυσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα