Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του Ρισάρ Ντεκουέν

09:53 4/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια θανάτου του Ρισάρ Ντεκουέν ερευνά η αστυνομία της Νέας Υόρκης, χωρίς να αποκλείει την αυτοκτονία ούτε την παρουσία άλλου προσώπου μέσα στο δωμάτιο του διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Πολ Μπράουν, πάντως, διευκρίνισε ότι η ακαταστασία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε το πτώμα ενδέχεται να προκλήθηκε από τις προσπάθειες ανάνηψης των διασωστών. Με αυτόν τον τρόπο διέψευσε προηγούμενη δήλωση αστυνομικής πηγής σύμφωνα με την οποία οι συνθήκες θανάτου

του Ντεκουέν είναι «ύποπτες» εν μέρει εξαιτίας της ακαταστασίας που επικρατούσε στο δωμάτιο.

Το πτώμα του 53χρονου Γάλλου ακαδημαϊκού βρέθηκε γυμνό μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Michelangelo στο Μανχάταν.

Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης, προσέθεσε ο Μπράουν. «Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων», είπε.

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι το Σώμα εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος στο δωμάτιο του Ντεκουέν πριν από τον θάνατό του. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για αυτοκτονία.

Μια οικογένεια που διέμενε στο διπλανό δωμάτιο από του Ντεκουέν, στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, είπε ότι άκουσε ομιλίες πολλών ανθρώπων από το δωμάτιο του Ντεκουέν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ένας άλλος ένοικος του ξενοδοχείου, ο Ρέι Σιεσίνσκι από το Μέριλαντ, είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του άκουσαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους να μιλάνε στον διάδρομο βγαίνοντας από το δωμάτιο του Ντεκουέν το πρωί της Τρίτης μεταξύ 8 πμ και 9 πμ.

Ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα του Ντεκουέν είχαν πεταχτεί στον δρόμο από το παράθυρο, είπε η πηγή, αλλά αργότερα τα εντόπισαν οι αρχές αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα να έπεσε θύμα ληστείας.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί, ο οποίος είχε διορίσει τον Ντεκουέν επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ντεκουέν.

«Ο Ρισάρ Ντεκουέν συνέβαλε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο της γενιάς του προάγοντας το κύρος του ανώτατου εκπαιδευτικού συστήματος της Γαλλίας», αναφέρει σε δήλωσή του που εστάλη με email ο Σαρκοζί.

«Η Γαλλία σήμερα έχασε έναν διαπρεπή εκπρόσωπο της γαλλικής σχολής πολιτικών επιστημών, ακούραστο αρωγό της επιρροής των γαλλικών πανεπιστημίων στον κόσμο, αξιόλογο αρχιτέκτονα της αναδόμησης ενός εξέχοντος ιδρύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα