Ανησυχίες Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία

Για τον «κίνδυνο μιας αλυσιδωτής παγκόσμιας δημοσιονομικής αστάθειας», αν οι οικονομίες του πλανήτη δεν αντιδράσουν από κοινού απέναντι στην κρίση χρέους στην Ευρώπη και στις απειλές ύφεσης προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ δήλωσε από την Κίνα όπου βρίσκεται, ότι η συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωπαϊκή ένωση έχει σαν αποτέλεσμα την αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. "Υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα" δήλωσε η ίδια

Τόνισε ακόμη ότι η Ασία δεν είναι στο απυρόβλητο και κάλεσε την Κίνα να αποκτήσει

ένα ισχυρότερο νόμισμα, την ώρα που το χαμηλό επίπεδο του γιουάν θεωρείται η αιτία των πολύ υψηλών εμπορικών πλεονασμάτων του Πεκίνου.

«Αν δεν δράσουμε από κοινού, η οικονομία ανά τον κόσμο διατρέχει τον κίνδυνο μιας αλυσιδωτής αβεβαιότητας και δημοσιονομικής αστάθειας», προειδοποίησε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις κρίσεις χρέους και στους κίνδυνους ύφεσης, σε ομιλία της κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής στην Κίνα. "Η παγκόσμια οικονομία εισήλθε σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη φάση".

«Η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», επισήμανε αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, στην οποία αποφασίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου, το τελικό σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης και της Ελλάδας, ενώ η Ευρώπη έτεινε το χέρι στην Κίνα ζητώντας τη βοήθειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα