Αναστολή προγραμμάτων αποφάσισε η UNESCO

Η διακοπή της αμερικανικής χρηματοδότησης προς την UNESCO ανάγκασε τον Οργανισμό να αναστείλει την εκτέλεση των προγραμμάτων έως το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια, Ιρίνα Μπόκοβα.

Οι ΗΠΑ απέσυραν την οικονομική τους συνεισφορά προς την UNESCO, μετά την ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος του Οργανισμού.

Η κ. Μπόκοβα είπε, κατά το κλείσιμο της Γενικής

Διάσκεψης της οργάνωσης στο Παρίσι, πως η αναστολή θα επιτρέψει να γίνει «μια εξοικονόμηση 35 εκατομμυρίων δολαρίων», τα οποία θα καλύψουν το ταμειακό έλλειμμα του τρέχοντος έτους, που υπολογίζεται σε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, στη Γερμανία τα κόμματα που υποστηρίζουν την καγκελάριο Μέρκελ απέρριψαν σήμερα ένα σχέδιο για να τεθεί σε αναστολή η ετήσια συνεισφορά της Γερμανίας στην UNESCO.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση στο γερμανικό κοινοβούλιο αποκάλυψε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες υπέβαλαν αίτηση στην επιτροπή προϋπολογισμού για να μπλοκάρει την ετήσια συνεισφορά της Γερμανίας, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Μερικές ώρες αργότερα όμως ο Χέρμπερτ Φρανκενχάουζερ, βουλευτής της CDU/CSU, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η πρόταση αποσύρθηκε και δεν θα τεθεί προς συζήτηση.

Η Γερμανία ψήφισε κατά της ένταξης της Παλαιστίνης στην UNESCO τον περασμένο μήνα, ευθυγραμμιζόμενη με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα