Αναστασιάδης: Eνημέρωσε τους ομολόγους του για το Κυπριακό

Σε ενημέρωση των ομολόγων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, αλλά και κα’ ιδίαν των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με το ΓΓ του ΝΑΤΟ την Καγκελάριο Μέρκελ

και τον Πρόεδρο Ολάντ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τα θέματα που προώθησε η Σύνοδος, αλλά και για την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό έγινε στη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών με το ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου με αφορμή τη συζήτηση για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και απαντώντας σε ερώτηση της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι, παρά το γεγονός πως στο στρατιωτικό τομέα επιτυγχάνεται η συνεργασία, εντούτοις στον πολιτικό τομέα υπάρχουν προβλήματα ως αποτέλεσμα της μη λύσης του Κυπριακού.

O κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην παρούσα φάση του Κυπριακού, καθώς και στην ανάγκη συνδρομής και συμβολής της ΕΕ στον τερματισμό μιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία 39 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα