Ανασκεύασε ο Σέρβος πρόεδρος για το «σκοπιανό»

Σε μερική ανασκευή των πρόσφατων δηλώσεών του για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, οι οποίες προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι «τόσο η Ελλάδα

όσο και η ΠΓΔΜ είναι φιλικές χώρες της Σερβίας» και επεσήμανε ότι όπως νοιάζεται για τη χώρα του να καταστεί μέλος της ΕΕ, έτσι νοιάζεται και για την ΠΓΔΜ.

«Βλέπω την υπερηφάνεια της Μακεδονίας, η οποία επιμένει στο όνομα, αλλά και την υπερηφάνεια της Ελλάδας, η οποία επίσης επιμένει για το όνομα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες διότι χωρίς συνομιλίες δεν μπορεί να λυθεί τίποτα», πρόσθεσε ο κ.Νίκολιτς

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Σερβίας είχε αναφέρει προ ημερών για την ΠΓΔΜ: «Η Σερβία σας γνωρίζει ως Μακεδονία. Δεν σας γνωρίζουμε ως ΠΓΔΜ, όπως σας ζητάει ο κόσμος, και όπως, κατά κάποιο τρόπο, έπρεπε να αποδεχτεί η Μακεδονία για να συνεχίσει να ζει και να παλεύει. Γνωρίζω ότι έως ότου το όνομα, τα σύμβολα και η σημαία σας αποτελούν πρόβλημα για τη γειτονική Ελλάδα, η Μακεδονία δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένταξη της στην ΕΕ».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σημείωσε, χθες, ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη του προέδρου της Σερβίας σε καμία περίπτωση δε συνάδει με το υψηλό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τη Σερβία και τη σταθερή, διαχρονική στήριξη που έχει προσφέρει η Ελλάδα στη Σερβία σε δύσκολες περιόδους, ούτε αντιστοιχεί στα παραδοσιακά αισθήματα φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα