Αναπτυξιακά έργα εκ. ευρώ προωθεί η Εκκλησία της Κύπρου

12:32 7/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Αναπτυξιακά έργα εκατομμυρίων ευρώ προωθεί η Εκκλησία που, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, θα εργοδοτήσουν χιλιάδες άτομα.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση θα κάνει το παν για να υπάρξει ανάπτυξη, να κινηθεί η αγορά και να έρθει το χαμόγελο ξανά στα πρόσωπα όλων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε αισιοδοξία ότι με σκληρή δουλειά «θα βγούμε από πάνω», σημειώνοντας ότι η Αρχιεπισκοπή έχει εκπονήσει μερικά σχέδια και πολύ σύντομα θα προχωρήσει

στην ανάπτυξη. Αρκετά έργα θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες εργάτες – επιστήμονες, ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως το ίδιο θα πράξει και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ότι «παρά τις δυσκολίες θα ανατείλουν και καλύτερες ημέρες».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις της Εκκλησίας, είπε πως στην Πάφο θα ανεγερθεί ένα μεγάλο ξενοδοχείο σε περιουσία της Αρχιεπισκοπής για το οποίο θα ξοδευτούν γύρω στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης είπε ότι έχει κλείσει συμφωνία για ένα ηλιοθερμικό πάρκο έξω από τη Λευκωσία, για 75 μεγαβάτ, μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην περιοχή της Μακεδονίτισσας, η Αρχιεπισκοπή θα δημιουργήσει ένα αγγλόφωνο σχολείο, ενώ σε επαφή που έχει η Εκκλησία της Κύπρου με Ρώσους και Ισραηλίτες δρομολογείται η κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 75 μεγαβάτ για το οποίο θα ξοδευτούν αρκετά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, η Εκκλησία της Κύπρου θα προχωρήσει και με άλλα έργα σε συνεργασία με Κύπριους εμπορευόμενους και με κεφάλαια που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα