«Άλφα»-Σκοπίων: Αμετάβλητες οι «κόκκινες γραμμές» Ελλάδας-Βουλγαρίας

Οι ελληνικές και οι βουλγαρικές θέσεις -ως προς τα Σκόπια, παραμένουν αμετάβλητες. Η Ελλάδα επιμένει στην επίλυση του ονόματος και η Βουλγαρία στη συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας, σημειώνει σκοπιανό δημοσίευμα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης των δύο επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών, Βιγκένιν και Βενιζέλου

στην Αθήνα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Ο Έλληνας υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι η χώρα του υποστηρίζει την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος προς την Ένωση για κάθε χώρα αξιολογείται ξεχωριστά.

«Η έκθεση επισημαίνει τη θέση της Επιτροπής, αλλά αυτό εξαρτάται από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις. Η θέση μας για τα Σκόπια, είναι σαφής και γνωστή», δήλωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί ότι κάθε υποψήφια χώρα, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, μεταξύ των οποίων είναι και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, Κριστιάν Βιγκένιν, ο οποίος επανέλαβε ότι αναμένεται επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας με στόχο την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία και σχέσεις καλής γειτονίας, γράφει η σκοπιανή «Άλφα».

Keywords
Τυχαία Θέματα