Αλεξανδρούπολη: Παραδόθηκε ο άξονας Κομοτηνή - Νυμφαία - Μακάζα

17:18 9/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Τη νέα δίοδο με τη Βουλγαρία στο Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας, στη Ροδόπη, έδωσαν, σήμερα το μεσημέρι, στην κυκλοφορία οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης και Κίρτζαλι Μπίσερ Νικόλοφ, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου.

Η τελετή διάνοιξης δεν είχε επίσημο χαρακτήρα, καθώς τα εγκαίνια της νέας διόδου θα πραγματοποιηθούν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών σε χρόνο που θα καθοριστεί μελλοντικά

διά της διπλωματικής οδού.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκτά μία ακόμη διέξοδο προς το Βορρά. Αυτομάτως αλλάζει θέση στην νέα γεωγραφία και στη νέα οικονομία: αποκτά μία ενδοχώρα που επεκτείνεται μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Σημείωσε δε πως η δίοδος αυτή αποτελεί ένα νέο αναπτυξιακό κεκτημένο για την περιοχή, ανοίγοντας νέους δρόμους, νέες προοπτικές και συνεργασίες και πρόσθεσε πως το έργο αυτό θα υλοποιηθεί μέχρι τέλους, γιατί το στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο, σε ένα φωτεινότερο μέλλον.

Η δίοδος Νυμφαία - Μάκαζα ήταν ένα όνειρο δεκαετιών, που θα τονώσει τον τουρισμό μεταξύ των δυο χωρών το εμπόριο και την οικονομία, όχι μόνο στο περιοχή του Κίρτζαλι, αλλά και σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κίρτζαλι Μπίσερ Νικόλοφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατασκευή γέφυρας κοντά στο χωριό Κίρκοβο - έργο που υλοποιείται αυτό το διάστημα - θα συντομεύσει τη διαδρομή κατά 15 χιλιόμετρα, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος αυτός θα δώσει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στους κατοίκους των δυο περιοχών, που επί χρόνια περίμεναν τη λειτουργία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα