Αλ Κάιντα: Η Βρετανία «θα ανοίξει την πόρτα του κακού»

Κίνηση πολέμου θεωρεί η Αλ Κάιντα την επικείμενη έκδοση από τη Βρετανία στην Ιορδανία του ισλαμιστή κληρικού Αμπού Κατάντα μετά την αποφυλάκιση του, προειδοποιώντας τη βρετανική κυβέρνηση ότι θα «ανοίξει την πόρτα του κακού».

Η Βρετανία αποφυλάκισε τον Αμπού Κατάντα τον Φεβρουάριο θέτοντάς τον σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η κράτησή του χωρίς δίκη είναι παράνομη.

«Περιήλθε εις γνώσιν μας ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να παραδώσει τον εντιμότατο Σεΐχη Αμπού Κατάντα αλ

Φιλιστίνι στους πράκτορες, την ιορδανική κυβέρνηση, ισχυριζόμενη ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα βασανιστεί», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε αργά τη Δευτέρα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

«Με βάση όλα αυτά, εμείς στην Κεντάτ αλ Τζιχάντ (Αλ Κάιντα) εναποθέτουμε την ευθύνη στην βρετανική κυβέρνηση για την παράδοση του Σεΐχη Αμπού Κατάντα στην ιορδανική κυβέρνηση και να γίνει γνωστό ότι κάνοντας αυτό, υπό οποιαδήποτε πρόφαση, θα ανοίξει η πόρτα του κακού για αυτήν (την Βρετανία) και τους πολίτες της».

Δύο φορές καταδικασμένος ερήμην στην Ιορδανία για συμμετοχή σε τρομοκρατικά σχέδια, ο Αμπού Κατάντα, όπως διατείνεται η Βρετανία, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφαλείας και θα πρέπει να απελαθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Επίσης, υποστηρίζει ότι βιντεοταινίες με κηρύγματά του βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Γερμανία το οποίο χρησιμοποίησαν τρία από τα μέλη της Αλ Κάιντα που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο Κατάντα διαψεύδει ότι ανήκει στην Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα