Άκης Πετρετζίκης: Έχω δουλέψει και σερβιτόρος για να βγάλω λεφτά!

Ο Άκης Πετρεζτίκης αποκαλύπτει πως ήταν ως έφηβος, όταν πέρασε στη λογιστική και μιλά πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την μαγειρική!

«Μέχρι το γυμνάσιο ήμουν πιο κλειστός ως χαρακτήρας. Στο λύκειο, που πήρα και το μηχανάκι, πέρασα τη φάση μαγκιάς κι εγώ. Σκουλαρικάκι, ταξιδάκι με φίλους χωρίς να ρωτήσω τους γονείς. Κακό παιδί δεν ήμουν, αλλά μου άρεσαν οι επαναστάσεις» λέει χαρακτηριστικά ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Και τονίζει σε Κυριακάτικη

εφημερίδα πως του άρεσε να έχει τα δικά του χρήματα: «Δούλευα στον πατέρα μου ή ακόμα και σερβιτόρος, για να έχω τα δικά μου λεφτά. Ήθελα να κάνω εγώ κουμάντο στον εαυτό μου. Προσπαθούσα να είμαι μέσα σε όλα στο σχολείο. Όταν είχα μαθηματικά, πήγαινα στην τάξη, όταν αποφασίζαμε να κάνουμε πανικό στο χημείο, ήμουν εκεί, αλλά πάντα είχα μέτρο. Έφτανα μέχρι εκεί που ήθελα. Ήμουν ελεγχόμενος και όχι ακραίος».

Ο Άκης πέρασε στη λογιστική, όμως τον κέρδισε η μαγειρική! «Πέρασα στη λογιστική, άντεξα ένα εξάμηνο κι έφυγα. Πήγα στο στρατό και κάθε εξάμηνο επέστρεφα για να δώσω τα μαθήματα. Έκανα την πρακτική μου σε τράπεζα και στα 20 αποφάσισα πως ούτε αυτό μου άρεσε. Με καθαρά λογιστικό τρόπο, όμως, κατέγραψα ποια είναι τα πράγματα που μου αρέσουν, όπως το φαγητό και τα ταξίδια, και με ποια ακριβώς επαγγέλματα συνδυάζονται αυτά. Κάπως έτσι, με "συν" και "πλην", κατέληξα στη μαγειρική».

Keywords
Τυχαία Θέματα