Άκης και Βίκυ «κατακεραυνώνουν» τους πάντες από την φυλακή

Την έντονη αντίδραση της Βίκυς Σταμάτη προκάλεσαν τα όσα κατέθεσε χθες ο εξάδελφος του συζύγου της Νίκος Ζήγρας στον ανακριτή, όσον αφορά στην ίδια.

«Ο κύριος Ζήγρας είναι συκοφάντης» λέει μέσα από τη φυλακή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στον ALPHA και την Γιάννα Παπαδάκου. Παράλληλα, «καρφώνει» άλλα μέλη της οικογένειας του συζύγου της. Αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος

σε συνέντευξή του στον ALPHA και την Γιάννα Παπαδάκου επιχειρεί για μία ακόμη φορά να ελαφρύνει την θέση της συζύγου του, επιμένοντας ότι κακώς είναι προφυλακισμένη, καθώς δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Η κ. Βίκυ Σταμάτη, φανερά εξοργισμένη δήλωσε πως δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση με τον κ. Ζήγρα, ούτε καν τυπική. Χαρακτηριστικά, η κ. Σταμάτη δήλωσε: «τον αγνοούσα και τον αγνοώ». Τον κατηγόρησε ευθέως πως «προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες εντυπώσεις» για την ίδια και συνέχισε «ευθύς μόλις λάβω γνώση του περιεχομένου της κατάθεσής του, θα πράξω τα νόμιμα». Επίσης, η σύζυγος του πρώην υπουργού ανέφερε, πως δεν γίνεται να ευθύνεται η ίδια για τα πάντα την ώρα που «ένα ορισμένο περιβάλλον χαίρει επιλεκτικά ασυλίας» και τόνισε, πως η κατάσταση τόσο της ψυχικής όσο και σωματικής της υγείας είναι πολύ κακή και γι' αυτό προς το παρόν δεν επιθυμεί να δηλώσει περισσότερα.

Συνέντευξη όμως παραχώρησε και ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την φυλακή στην Γιάννα Παπαδάκου και στον ALPHA. Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημά του να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99 τα οποία αποφάσισαν για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως θεωρεί κάτι τέτοιο αναγκαίο προκειμένου να έρθει στο φως όλη η αλήθεια πάνω σε αυτήν την υπόθεση. Ο ίδιος μάλιστα, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «τα έκαναν πλακάκια» και συνεννοήθηκαν να «περιορίσουν τον έλεγχο» αποκλειστικά στον ίδιο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σαφής εισαγγελική εντολή. Τονίζει πως δεν έχει σχέση με τις μίζες και δε θα επιτρέψει να «φορτώσουν όλοι αυτοί οι κύριοι τις λεγόμενες μίζες» στο πρόσωπο του. Τονίζει επίσης, πως όλες αυτές οι εξωχώριες εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση με τον ίδιο δηλώνοντας: «Καμία σχέση, το έχω πει επανειλημένως. Ουδέποτε τις γνώριζα, ουδέποτε συνεργάστηκα, ουδέποτε είχα μετοχές, ουδέποτε έκανα οιαδήποτε δραστηριότητα με αυτές τις εταιρείες». Σχετικά με τα ευρήματα στο γραφείο του διαφόρων αποδεικτικών στοιχείων, ο πρώην υπουργός τα χαρακτήρισε όλα αυτά «θέατρο», καθώς ο ίδιος διέθετε ένα οργανωμένο γραφείο. Ο ίδιος όμως θέλησε να μην απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το ένα εκατομμύριο που φαίνεται να ζητούσε και αμφισβητεί, ότι υπήρχαν τέτοιες ιδιόχειρες σημειώσεις.

Επίσης τόνισε ότι έχουν δοθεί λανθασμένες ερμηνείες σε όποιες σημειώσεις βρέθηκαν όντως. Για τον κ. Σμπώκο ανέφερε, πως ήταν συνεργάτης του για πολλά χρόνια, και πως έχουν μία κανονική σχέση «τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα το μυστηριώδες» αν και τον τελευταίο καιρό δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως μία συνομωσία σε βάρος του ίδιου

Keywords
Τυχαία Θέματα