Αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκε χθες εναντίον αστυνομικών τμημάτων και εκκλησιών στη βορειοανατολική Νιγηρία.

"Υπάρχουν 63 επιβεβαιωμένοι νεκροί", δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας δικηγόρος πήγε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Νταματούρου και μέτρησε 60 σορούς, που είχαν μεταφερθεί εκεί μετά τις επιθέσεις.

H ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ --που σημαίνει

"η δυτική παιδεία είναι αμαρτία"-- φέρεται να είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι και διήρκησαν όλη την ημέρα.

Η Μπόκο Χάραμ, που δηλώνει ότι διεκδικεί την άμεση εφαρμογή της σαρία (του ισλαμικού νόμου) στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από ανθρωποκτονίες και ένοπλες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη βοριεοανατολική Νιγηρία. Όμως είναι η μόλις η δεύτερη φορά που η οργάνωση κατέφυγε σε επιθέσεις αυτοκτονίας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τον Αύγουστο εναντίον του αρχηγείου του ΟΗΕ στην Αμπούζα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα