Αιματηρές επιθέσεις ανταρτών στην Κολομβία

02:52 4/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τρεις νεκροί, ένα παιδί και δύο στρατιωτικοί και 11 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των δύο επιθέσεων από αντάρτες που σημειώθηκαν το Σάββατο στην Κολομβία. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν την τραγική είδηση, οι επιθέσεις έγιναν σε δύο κοινότητας στο βορειοανατολικό και στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο Πουέρτο Χορντάν, στην επαρχία Αράουκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μια βόμβα εξερράγη ενώ περνούσε μια περίπολος του στρατού από έναν δρόμο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ένα παιδί το οποίο βρισκόταν εκεί τυχαία και

δύο στρατιώτες. Την ίδια στιγμής από την αιματηρή επίθεση τραυματίστηκαν τρεις συνάδελφοί τους, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Ο στρατός είχε στείλει ενισχύσεις στην περιοχή έπειτα από την απαγωγή, που οι αρχές αποδίδουν σε μαχητές του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), εννιά ανδρών που δούλευαν για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού.

Η άλλη επίθεση, για την οποία οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στην οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έγινε το πρωί του Σαββάτου εναντίον ενός φυλακίου της αστυνομίας στο Τιμπίκι, μια πόλη στην επαρχία Κάουκα, στη νοτιοδυτική χώρα, όπου η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τραυμάτισε έξι αστυνομικούς και δύο παιδιά.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Κολομβία διαρκεί σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα