Αιχμές Κακλαμάνη κατά Μαξίμου

Σκληρή απάντηση με σαφέστατες αιχμές έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στις χθεσινές ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας: «Τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τους βουλευτές αλλά από αυτούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι κύκλοι του πρωθυπουργού μετά το τέλος τις επεισοδιακής ψηφοφορίας, κατά την οποία δεκάδες βουλευτές καταψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ανέφεραν ότι «οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή

στους βουλευτές».

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τον κ. Κακλαμάνη που ανέφερε ότι «πρέπει να επιστραφούν οι μομφές είτε στον Τύπο, είτε σε άλλα κέντρα, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν οι βουλευτές και να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό».

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος εξήγησε πως «η όποια διαφοροποίηση δεν είχε σχέση με την ουσία, αλλά με το γεγονός ότι ο υπουργός επέμενε να παραβιάσουμε τον κανονισμό της βουλής και να ψηφίσουμε μία τροποποιημένη διάταξη, ενώ είχε κλείσει η συζήτηση… δεν μας αφορούσε το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, εμείς θέλαμε την ώρα που βάλλεται το κοινοβούλιο, να παραμείνει στο ύψος των ευθυνών και του ρόλου του».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης που είπε ότι «σήμερα κατηγορούν τους βουλευτές που ψήφισαν κατά συνείδηση, αυτοί που τους κατηγορούσαν ότι ψήφιζαν σαν αγέλη».

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την διαδικασία της ψηφοφορίας ως «τσίρκο» της οποίας το αποτέλεσμα αποτελεί «συντριβή για τον δοτό πρωθυπουργό».

Keywords
Τυχαία Θέματα