Αγώνας δρόμου στη Κύπρο για τα μνημονιακά νομοσχέδια

Ολα τα μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Κύπρο, θα εγκριθούν από το υπουργικό Συμβούλιο τις επόμενες μέρες και θα κατατεθούν στη Βουλή πριν από το τέλος του μήνα.

Αυτό δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη υλοποίησης όλων των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει

η Λευκωσία για εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού. Πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια αφορούν ζητήματα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο όπως εκείνο για την μεταφορά της εποπτείας του Συνεργατισμού στη Κεντρική Τράπεζα.

Ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και ο χρόνος είναι πιεστικός, τα νομοσχέδια θα εξεταστούν και θα εγκριθούν εγκαίρως.

Σε ερώτηση πότε και πώς θα μπορέσει ο Συνεργατισμός να ανακτήσει τις μετοχές του από το κράτος, ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι δεν υπάρχει ορθή απάντηση.

Επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχει η επιλογή, μέλη του Συνεργατισμού να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου σχήματος και να αποκτήσουν σταδιακά τις μετοχές, αν φυσικά, κατέληξε, μπορέσουν να βρουν το ενάμιση δισεκατομμύριο, που θα δοθεί από το κράτος για την ανακεφαλαιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα