Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, καθώς χιλιάδες πολίτες αναμένεται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα…

Αυξημένα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες, από την Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Τα μέτρα εστιάζονται κυρίως στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται συμφόρηση οχημάτων, στα σημεία

όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, σε χώρους μαζική μετακίνησης επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ.), σε σταθμούς διοδίων, αλλά και σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίο άνω του 1,5 τόνου για σήμερα Σάββατο (21/02) για το ρεύμα εξόδου από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από τις 3 έως τις 9 το βράδυ.

Η κίνηση μάλιστα στην Αθηνών - Λαμίας και την Αθηνών - Κορίνθου είναι αυξημένη από το απόγευμα της Παρασκευής (20/02), ενώ οι τελευταίοι εκδρομείς αναμένεται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα σήμερα, Σάββατο.

Με εναλλαγές το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο, γενικά αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι τοπικές νεφώσεις και καταιγίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα