Αυτό θα είναι το νέο Juke της... Volkswagen

10:48 1/3/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται από την VW η κυκλοφορία του μικρού crossover Taigun. Τόσο μικρό SUV (μήκος 3,86 μ.) είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Ακόμα και το Nissan Juke είναι αρκετά πιο πάνω από τα 4 μ.

Το Juke λοιπόν, θα είναι ένας καλός αντίπαλος για ένα νέο compact SUV που ετοιμάζει η VW. Ονομάζεται T-Roc και συνοδεύεται από κάποια σκίτσα που

δηλώνουν την εικόνα του.

Η VW διατείνεται πως η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εξελιχθεί το T-Roc (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το μοντέλο παραγωγής), θα είναι αυτή του επερχόμενου Audi Q1. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το αμάξωμα θα έχει μήκος 4,18 μ. και θα είναι χαμηλότερο – κατά 20 εκ. – από ένα VW Tiguan.

Για να είναι ολοκληρωμένη… η δουλειά, το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί live στην έκθεση της Γενεύης 2014 θα έχει ενσωματωμένο κι έναν 2λιτρο κινητήρα diesel 180 ίππων, μαζί με κιβώτιο έξι σχέσεων, διπλού συμπλέκτη.

Πληροφορίες υπάρχουν και για τις επιδόσεις μολονότι δεν έχει δοκιμαστεί κάποιο πρωτότυπο στο δρόμο. Προφανώς είναι επιδόσεις κατά προσέγγιση σύμφωνα με τις οποίες τα 0-100 έρχονται σε 6,9’’ και την τελική να φθάνει στα 210 χλμ./ώρα.

Επίσης ενδιαφέρουσα είδηση είναι το γεγονός πως θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις με κίνηση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις τροχούς. Οι εκδόσεις 4×4 θα έχουν ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη (έως και 50/50 κατανομή ροπής ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα τροχών) μαζί με 3 προεπιλεγμένα προγράμματα τετρακίνησης.

Το νέο T-Roc θα κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα από το 2017. Ίσως να αποτελέσει το πιο αντικομφορμιστικό SUV της VW, σε ένα εκτενές portfolio μοντέλων που περιλαμβάνει και το λιλιπούτειο Taigun ως το 7θέσιο Cross Blue των 4,9 μέτρων!

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα