Αυτή είναι η αλήθεια: 35 δισ. μέτρα μέχρι και το 2013

Ήδη έχουν αρχίσει, ημιεπίσημα, να διαρρέουν στη δημοσιότητα τα μέτρα και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 13,5 δισ. που συγκρότησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας και στο οποίο φέρονται να συμφωνούν και οι τρεις ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σοκ είναι η πρώτη αντίδραση στο άκουσμά τους. Η φτωχοποίηση -βίαιη, οριζόντια και για τη μεσαία τάξη, εκτός από την εξαθλίωση στα χαμηλά εισοδηματικά- θα γίνει απολύτως εμφανής και αντιληπτή ως προς

το μέγεθος της μέσα στον επερχόμενο χειμώνα. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα δεν διακρίνεται από πραγματική μεγαλοαστική- εθνική τάξη, ενώ κατήργησε και την όποια Αριστοκρατία είχε με τη Μεταπολίτευση, προκειμένου να υποστηρίξει από δικά της κεφάλαια και διεθνή λόμπι, εθνική και κοινωνική πολιτική. Το μόνο που έχει κυρίαρχο, στο μεγάλο της κεφάλαιο, αν εξαιρέσουμε τους εφοπλιστές που αποκτούν πλούτο από το διεθνές εμπόριο, είναι η κλεπτοκρατία που από τα μέσα της δεκαετίας του '80, με έμφαση στη δεκαετία του ευρώ, απέκτησε τον πλούτο που προοριζόταν για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, καταστρέφοντας τη χώρα και την προοπτική της.

Η κλεπτοκρατία αυτή, κυρίαρχη στο ελληνικό πολιτικό και διοικητικό σύστημα διαχείρισης, με τη δυνατότητα να επηρεάζει καθοριστικά την εκλογή πρωθυπουργών, την επιλογή υπουργών και τον διορισμό διοικητών, κατορθώνει και σήμερα μέσα από τη διαδικασία των Μνημονίων και την αλληλεξάρτηση ή το μάνατζμεντ των τραπεζών, να αυξάνει τον πλούτο της, να διασφαλίζει τη θέση κυριαρχίας της στη χωρίς πλέον κυριαρχία και αυτοδιοίκηση Ελλάδα και να επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της χώρας, είτε αυτή βρίσκεται υπό την διοίκηση της Τρόικας και του Βερολίνου είτε αυτή κάποια στιγμή εξέλθει του φαύλου κύκλου του ευρώ και αποκτήσει την αυτονομία της. Εφόσον φυσικά το πολιτικό σύστημα διοίκησης συνεχίζει να εξελίσσεται σε ευθεία γραμμή και δεν υπάρξει πραγματική εθνική και κοινωνική επανάσταση, που θα μεταφρασθεί σε βαθιά θεσμική αλλαγή και προπάντων, εξίσου βίαιη με την παρούσα φτωχοποίηση, ανατροπή του συστήματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που θα δοθούν για το ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές, οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, αλλά και όλη η ελίτ της τραπεζικοεπιχειρηματικής μιντιοκρατίας, γνωρίζουν αρμοδίως από τις πηγές τους στην τρόικα και την ευρωπαϊκή δομή, ειδικά τις επαφές τους στο Βερολίνο και το ευρωπαϊκό σύστημα των τραπεζών, ότι το παρόν πακέτο μέτρων «προσαρμογής» δεν θα είναι το τελευταίο.

Ουσιαστικά και για να γνωρίζουμε και εμείς οι υπόλοιποι τι μας συμβαίνει, τα μέτρα που θα εξαγγελθούν δεν θα ξεπερνούν τα 13,5 δισ. ευρώ, όπως τουλάχιστον έχουν αποφασισθεί μέχρι στιγμής. Το σύνολο των μέτρων όμως που πρέπει να ληφθούν μέχρι το τέλος του 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τρόικας και ευρωπαϊκών οικονομικών παραγόντων στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αγγίζουν τα 35 δισ. ευρώ!

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, ο Γιούνκερ στη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Α

Keywords
Τυχαία Θέματα