Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Σαμαράς, η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας»

Ντροπή για το πολιτικό σύστημα αποκαλεί την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και την απόκρυψη 1.991 Ελλήνων που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια συνέντευξη – χείμαρρο που παρεχώρησε προς το “Newsbomb.gr”.

Συνέντευξη στον Χ.Κ. Λαζαρόπουλο

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Διαμαντάκης

Ο κ. Γεωργιάδης ζητεί απαντήσεις για την υπόθεση αυτή και αποκαλύπτει ότι από τον Φεβρουάριο του 2009 η χώρα βρισκόταν σε πορεία υπαγωγής στο ΔΝΤ, προοπτική την οποία ενίσχυσε με την τότε αντιπολιτευτική τακτική του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Όσον αφορά στη σημερινή κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής επισημαίνει ότι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία διάσωσης από τη χρεωκοπία. Αναδεικνύει αυτή τη βούληση σε αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα σε τρεις μήνες, ενώ τέτοιο τέτοιο έργο «άλλες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να κάμουν ούτε σε τρία χρόνια». Μιλά επίσης για τα μέτρα και την πιθανότητα διαρροών κατά την ψήφισή τους από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκροτημένη προσπάθεια μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα στο πολιτικό φάσμα χαρακτηρίζει ο κ. Γεωργιάδης τη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τη «Χρυσή Αυγή» και ασκεί κριτική στον κ. Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Ν.Δ. σχολιάζει δηκτικά όσους αναφέρονται σε πιθανή ρωσική βοήθεια προς την Ελλάδα ή στο θόρυβο που ξεσήκωσε η υπόθεση END περί δανειοδότησης της Ελλάδος με 600 δισ. δολλάρια, για την οποία κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα και τις απειλές που εγείρονται από τη σκληρή στάση των Σκοπιανών και τις ύποπτες κινήσεις προσώπων που βρίσκονται σε επαφή με το τουρκικό κατεστημένο στη Θράκη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό παράδειγμα από τους «Βίους Παράλληλους» του Πλουτάρχου.

Η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη, η οποία αναφέρεται και στη σύζυγό του κ. Ευγενία Μανωλίδου, έχει ως ακολούθως:

Τι έχει συμβεί τελικά με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», την εμπλοκή του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και όσα έχουν ειπωθεί για την υπόθεση;

Δυστυχώς είναι μια εξαιρετικά δυσώδης ιστορία. Αποδεικνύει ότι επί σειρά ετών έλειπε και λείπει η πολιτική βούληση για την ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα.

Αυτό αποτελεί ένα είδος ντροπής για το πολιτικό μας σύστημα, τη στιγμή που ζητούμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Έπρεπε να έχουμε φροντίσει ήδη ούτως ώστε να πάρουμε τα χρήματα από εκείνους που συστηματικά τα «έκλεψαν» από το ελληνικό Δημόσιο.

Είναι πάρα πολύ θλιβερή ιστορία πώς χάθηκε η λίστα και στη συνέχεια βρέθηκε στο γραφείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αντίδραση κι από την ελληνική Δικαιοσύνη αφού αυτή η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου αλλά και Βενιζέλος

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απεκάλεσαν «Πινόκιο» τον κ. Παπακωνσταντίνου επειδή ισχυρίσθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνώριζε για τη «λίστα Λαγκάρντ». Από την ά

Keywords
Τυχαία Θέματα