WEC 6 ώρες Σάο Πάολο: Η Pole στον Webber και την Porsche

Από τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης του 6ωρου αγώνα στο Σάο Πάολο ξεκινούν οι δύο Porsche. Τον πρώτο χρόνο…

Με τις δύο πρώτες θέσεις στην εκκίνηση, ξεκινά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Σάο Πάολο η ομάδα της Porsche. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη pole και η πρώτη για το πλήρωμα των Mark Webber, Brendon Hartley και Timo Bernhard. Ο Mark Webber

«έκλεψε» την πρωτειά από το δεύτερο 919 Hybrid των Neel Jani, Romain Dumas και Mark Lieb για 0,107 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό ήταν το πρώτο 1-2 για την Porsche φέτος. Από την τρίτη θέση ξεκινά το Toyota TS040 των Anthony Davidson και Sebastien Buemi.

Για την κατηγορία LMP2 η ομάδα G-Drive Racing με πλήρωμα τους Olivier Pla Julien Canal και Roman Rusinov κατέκτησε την pole. Από την δεύτερη θέση ξεκινά το KCMG Oreca-Nissan των Matthew Howson, Richard Bradley και Alexandre Imperatori. Τρίτοι παίρνουν εκκίνηση οι K.Ladygin, V.Shaitar και A.Ladygin (SMP Oreca-Nissan).

Τον πρώτο λόγο (αλλά και χρόνο) πέτυχαν στις δύο κατηγορίες GTE (ερασιτεχνών και ημιεπαγγελματιών) πέτυχαν τα πληρώματα της Aston Martin. Στην GTE-Pro των Darren Turner και Stefan Mucke βρέθηκε στην 1η θέση μπροστά από τη Porsche των Fred Mackowiecki και Patrick Pilet.

Στην GTE-Am την pole κατέκτησε η Aston Martin των Paul Dalla Lana, Pedro Lamy και Christoffer Nygaard.

Ο αγώνας για τις 6 ώρες του Σάο Πάολο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και θα προβληθεί σε απ'ευθείας σύνδεση από το MotorsTV.

Keywords
Τυχαία Θέματα