Volkswagen: Νέο Polo TDI BLUEMOTION

To Νέο Polo TDI BLUEMOTION είναι το οικονομικότερο (σύμφωνα με την VW) 5-θέσιο Diesel αυτοκίνητο στον κόσμο με κατανάλωση μόλις…

Το Polo BLUEMOTION από το 2010 αποτελεί το σημείο αναφοράς στην οικονομία και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων, κερδίζοντας το βραβείο «World Green Car». Σήμερα, η τελευταία γενιά της ειδικής έκδοσης είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά, με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.

Ακριβώς

όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Polo BLUEMOTION επιτυγχάνει ρεκόρ κατανάλωσης (σύμφωνα με την VW) στα πενταθέσια diesel αυτοκίνητα. Με νέο κινητήρα 1.400 κ.εκ. TDI με 75 ίππους, καταναλώνει μόλις 3,1 lt/100 km. Το εύρος της αυτονομίας - με ρεζερβουάρ 45 λίτρων - είναι 1.450 χιλιόμετρα.

Η εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου επιτυγχάνεται, επιπλέον του εξελιγμένου κινητήρα, με την ενσωμάτωση βελτιστοποιήσεων σε τομείς όπως η αεροδυναμική και η διαχείριση της τριβής. Για αυτόν τον λόγο, στο Polo BLUEMOTION έχουν γίνει ειδικές παρεμβάσεις με στόχο την μείωση στο ελάχιστο της αντίστασης του αέρα και της τριβής κύλισης.

Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

Τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα)Εμπρός μάσκα «κλειστού» τύπουΑεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός παρ-μπριζΠροφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερΠλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασηςΜεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα ΠΧαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10 χιλιοστάZάντες αλουμινίου 15-ιντσών χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασηςEλαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης

Οι ενδεικτικές λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

POLO TDI BLUEMOTION 3θυρο 15.240 ΕυρώPOLO TDI BLUEMOTION 5θυρο 15.830 Ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα