UBS: SOS εκπέμπει ο Σεπτέμβριος για τους επενδυτές

Φυλαχτείτε κοντά στα μέσα Σεπτεμβρίου" προειδοποιεί ο Art Cashin, guru των αγορών και ανώτατο στέλεχος της ελβετικής UBS, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να ξορκίσουν το κακό!

Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ τη συχνότητα με την οποία ξεσπούν οι κρίσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο; Πότε συνήθως ξεκινούν και πότε ξεθυμαίνουν; Το πιθανότερο, η απάντηση είναι όχι... Στον συλλογισμό αυτό προέβη όμως ο Cashin και ανακάλυψε ότι "οι τραπεζικές

κρίσεις τείνουν να ξεκινουν στο β΄ 6μηνο ενός έτους, και το πιθανότερο ή Σεπτέμβριο ή Δεκέμβριο, ύστερα από ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι", σύμφωνα με το bankingnews.

Δεδομένων των πιθανοτήτων, η ευρωζώνη και δη ο ευρωπαϊκός -αλλά και ο παγκόσμιος- χρηματοπιστωτικός κλάδος είναι πολύ πιθανό να δεχτούν ένα δεύτερο βίαιο χαστούκι τον Σεπτέμβριο -και ίσως να είναι και τελειωτικό...

Ο Cashin καλεί τους επενδυτές και τις αγορές να απολαύσουν -όσο γινεται- το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, ο Greg Ip γράφει στο The Economist: "Για να επιτείνουμε την αγωνία, οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις ξεσπούν συνήθως και σε έτη εκλογικών αναμετρήσεων. Μεξικό 1982 και 1994, Κορέα 1998, Αμερική 2008, Ελλάδα 2009".

Με φόντο την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, την κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη και το καλοκαίρι που ήδη έφτασε, πρέπει να 'χουμε τα μάτια μας 14 για το φθινόπωρο. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε σοβαρές εξελίξεις από... Σεπτέμβρη!

Keywords
Τυχαία Θέματα