Standard & Poor´s: Δεν επιδιώκουμε την πολιτική επιρροή

Μετά την υποβάθμιση 9 χωρών από την Standard & Poor´s εντείνεται και πάλι η κριτική στους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι κατηγορούνται για υπερβολική πολιτική επιρροή. Τι απαντά η Standard & Poor´s;

Εδώ και καιρό οι οίκοι αξιολόγησης βρίσκονται στην Ευρώπη στο επίκεντρο της κριτικής. Η υποβάθμιση της περασμένης Παρασκευής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κυρίως από την πλευρά των πολιτικών, που κατηγορούν του οίκους αξιολόγησης ότι αποκτούν υπερβολικά

μεγάλη επιρροή.

Τι απαντά όμως η Standard & Poor´s στις κατηγορίες; Ο Μόριτς Κρέμερ από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης διευθύνει το τμήμα αξιολογήσεων ευρωπαϊκών χωρών στην Φρανκφούρτη.

Σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk (DLF) ο Μόριτς Κρέμερ απαντά στο προκλητικό ερώτημα αν οι Standard & Poor´s έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην ευρωζώνη:

«Φυσικά και όχι. Μπορείτε, νομίζω να φανταστείτε την απάντηση στο ερώτημα που θέτετε. Τι κάνουμε; Κάνουμε τη δουλειά μας. Και η δουλειά μας είναι να αναλύουμε και να αξιολογούμε πιστωτικούς κινδύνους για τους επενδυτές, έτσι ώστε εκείνοι να τις λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους. Δεν θέλουμε να έχουμε πολιτική επιρροή, ούτε έχουμε πολιτική ατζέντα, δεν στηρίζουμε τη μια ή την άλλη μετοχή, ούτε και κόμματα. Αποστολή μας είναι η ανάλυση πιστωτικών κινδύνων και η δημοσίευση τους».

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα