Spiegel: «Βενιζέλος, ο ταύρος των Αθηνών»

Ως τον «άνθρωπο που ανέλαβε την άχαρη δουλειά» περιγράφει το Spiegel τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Βενιζέλος, ο ταύρος των Αθηνών» «ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εδώ και καιρό, είχε έναν και μόνο στόχο στο μυαλό του: να γίνει ο επόμενος ηγέτης της χώρας.

Από τότε που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, τον Ιούνιο, η πολιτική του μοίρα

συνδέθηκε με αυτή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του άλλοτε αντιπάλου του. Καθώς καλείται να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, η δική του δουλειά είναι άχαρη», αναφέρει το δημοσίευμα.Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο όριο του γκρεμού. Μετά από αλλεπάλληλες προσκλήσεις εθνικής ενότητας, θα σταθεί εκ νέου μπροστά στους βουλευτές για να τους ζητήσει «να μην παίζουν με τη φωτιά». Σηκώνοντας το δάκτυλό του, προειδοποιεί: «Κινδυνεύουμε να καούμε μόνοι μας».

Όταν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου», δεν είναι ξεκάθαρο αν αναφέρεται στην οικονομική κρίση ή την αντίσταση των πολιτών, που κατεβαίνουν σε βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.Η υπομονή του Βενιζέλου εξαντλήθηκε. Βαρέθηκε να δίνει συνεχώς εξηγήσεις για το οικονομικό χάλι της χώρας του, ξανά και ξανά. Δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια να αμφισβητήσει ότι γνωρίζει το αντικείμενό του κι ότι είναι καλός για τη χώρα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στο βήμα της Βουλής, βγάζοντας μονολόγους χωρίς σημειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα