Seat MII 1.0 Style (60ps)

Στις μέρες μας το μικρό είναι βολικό και σαφώς λιγότερο ακριβό. Μπορεί να είναι φθηνό αλλά όχι και φτωχό. Επίσης μπορεί να προκύψει αρκούντως ποιοτικό και σύγχρονο ως προς την τεχνολογία και τον εξοπλισμό. Ένα τέτοιο μικρό είναι και το νέο Seat Mii.

Είναι γεγονός πως τα VW up, Seat Mii και Skoda Citigo προέρχονται από την ίδια μήτρα. Τα τρίδυμα του γκρουπ VW προσέγγισαν την αγορά με χρονική διαφορά. Το πιο πρόσφατο Seat

Mii με αμάξωμα τρίθυρης δομής κοστίζει από 8.250 ευρώ στην βασικήέκδοση Reference. Αντιστοίχως, το Skoda Citigo στην βασική έκδοση Easy κοστίζει 8.590 ευρώ με το VW up Take να βρίσκεται στα 8.990 ευρώ.

Το μοντέλο της δοκιμής ήταν ένα 3θυρο Mii Style αξίας 9.500 ευρώ που, με μίαειδική προσφορά της περιόδου, κατεβαίνει στα 9.000 ευρώ και με απόσυρση, στα8.276 ευρώ. Το μεταλλικό χρώμα χρεώνεται έξτρα 150 ευρώ ενώ αν θέλετε και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών θα πληρώσετε επιπλέον 450 ευρώ.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Style εκτός των άλλων περιλαμβάνει κλιματισμό, σύστημα ABS, ESC και Hill Hold Control, σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρο-υδραυλική υποβοήθηση, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, προβολείς αλογόνου, φώτα ημέρας, ηχοσύστημα με 6 ηχεία και θύρα AUX-IN, ηλεκτροκινούμενα παράθυρα και πλήρες σετ αερόσακκων(οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς κεφαλής και θώρακος).

Αν εξαιρέσουμε τα premium μικρά όπως το Opel Adam ή το Fiat 500, τα city car του ομίλου VW έχουν μια ραφιναρισμένη συμπεριφορά και μπόλικη ποιότητα επάνω τους. Η πρόσβαση των πίσω επιβατών στο μικρό αμάξωμα του 3θυρου Mii δεν είναι η πιο εύκολη όμως γι’ αυτό υπάρχει και η 5θυρη έκδοση που κοστίζει περίπου 270 ευρώ παραπάνω. Ο δε χώρος αποσκευών των 251 λίτρων απέχει παρασάγγας από τα 129 λίτρα του Nissan Pixo/Suzuki Alto, τα 170 λίτρα του Chevrolet Spark, τα 200 λίτρα του Kia Picanto κι τα 130 λίτρα των Peugeot 107/Citroen C1/Toyota Aygo.

Το αλουμινένιο 3κύλινδρο μοτέρ κάτω από το Mii είναι το ίδιο τόσο στην έκδοση των 60 ίππων όσο και σε αυτή των 75 ίππων. Ίδια και η ροπή στις δύο εκδόσεις που βρίσκεται στα 95 Nm. Βεβαίως, οι επιδόσεις στην έκδοση με τους 75 ίππους είναι καλύτερες από αυτές που προβάλλει η πιο αδύναμη έκδοση των 60 ίππων, όμως μέχρι εκεί. Στην πράξη, δύσκολα καταλαβαίνεις την διαφορά και υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχει λόγος να προστρέξεις στην ισχυρή έκδοση των 75 ίππων, που συν τοις άλλοις ανεβάζει την τιμή κατά επιπλέον 500 ευρώ.

Γενικώς, ο κινητήρας με τους 60 ίππους είναι πολιτισμένος σε αστική χρήση μεπεριορισμένο θόρυβο, ελάχιστους κραδασμούς και καλή οικονομία. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 6 λίτρων/100 χλμ. με την καταναλώση σε κύκλο πόλης να φθάνει έως και τα 7,2 λίτρα/100 χλμ.

Στον αυτοκινητόδρομο, το ταχύμετρο συχνά δείχνει παραπάνω χλμ./ώρα από την εργοστασιακή τελική που περιορίζεται στα 160. Η επιτάχυνση 0-100 απαιτεί χρόνο 14,5’’ με τις ρεπρίζ στις χαμηλές και μεσαίες στροφές να είναι ικανοποιητικές. Βεβαίως του λείπει δύναμη υψηλά όπου ο κινητήρας γίνεται και πιο θορυβώδης.

Γενικώς, το Seat Mii είναι ένα από τα πιο εύχρηστα και από τα πιο καλοκατασκευασμένα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, με πολύ καλή τιμή και ανταποδοτικό - ως προς αυτήν - επίπεδο εξοπλισμού.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα