Oι εξελίξεις στην κυβέρνηση στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ωρες δύσκολες!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολονύχτιο θρίλερ! Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει η κυβέρνηση μετά την απόδραση της ΔΗΜΑΡ. Αποφεύγονται οι εκλογές, έρχεται ανασχηματισμός, (με αντιπρόεδρο Βενιζέλο), επικαιροποιείται η προγραμματική συμφωνία.

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σκηνικό με κυβέρνηση ΝΔ

και ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μονόδρομο θεωρούν την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης ο Α.Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος. Συνεχίζουν σε νέα βάση, με στόχο την εξάντληση της τετραετίας, παραμερίζοντας τα βέτο της ΔΗΜΑΡ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το σιωνιστικό σχέδιο γενοκτονίας του Ελληνικού Εθνους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι'αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. "

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Έμειναν δύο κι όσο αντέξουν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπούμερανγκ για τον Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Διακριτικές πιέσεις από Ε.Ε. Απροκάλυπτες από το ΔΝΤ, για αποφυγή των εκλογών. Δικομματική πλέον η κυβέρνηση. Ερχεται άμεσα ανασχηματισμός. Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει αν στηρίζει ή όχι την κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Δούρειος Ιππος της τρικομματικής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πέρυσι όλοι επεκρότησαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό θάρρος που επέδειξε να στηρίξη την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Ομως ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στην λειτουργία της Κυβερνήσεως απεδείχθη άκρως αρνητικός. Επί ένα χρόνο η τρόικα ζητούσε να γίνουν έστω συμβολικώς κάποιες απολύσεις στο δημόσιο."

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση φάντασμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντίστροφη μέτρηση για τον Σαμαρά μετά την αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ, που ανήγγειλε ο Φ.Κουβέλης. Σε πανικό ο Βενιζέλος, γαντζώνεται στην κυβέρνηση ενώ βράζει το ΠΑΣΟΚ. Μεταμεσονύχτιο τηλεοπτικό διάγγελμα Σαμαρά για ανασχηματισμό χωρίς-προς το παρόν- να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Εβιασμοί από τρόικα για να μην πέσει η κυβέρνηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ιδανικοί αυτόχειρες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το θρίλερ της αμφίβολης κυβερνητικής σταθερότητας συνεχίστηκε και χθες μέχρι αργά το βράδυ, με τη νέα εμπλοκή και πλήρη διαφωνία που σημειώθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κατί που δεν αποκλείει να γίνει ακόμη και σήμερα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ενας μένει, ένας φεύγει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τρικομματική μετατρέπεται σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να υλοποιηθούν οι μνημονιακές της δεσμεύσεις. Ο Ε.Βενιζέλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Α.Σαμαρά ενώ ο Φ.Κουβέλης παίρνει το δρόμο της αποχώρησης, με αφορμή την απόρριψη των προτάσεών του για το "μαύρο" στην ΕΡΤ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Επικίνδυνα παιχνίδια με το μέλλον της χώρας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικό διάγγελμα Σαμαρά για την αποτροπή πολιτικής αστάθειας. Ωμός εκβιασμός από τον Φώτη Κουβέλη των πολιτικών συμφερόντων, ο οποίος παίζει στα ζάρια τις θυσίες του λαού. Δίκοπο μαχαίρι για τη ΝΔ η "συγκατοίκηση" με το ανύπαρκτο δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ. Μέρκελ και ΔΝΤ παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά στα εσωτερικά της χώρας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συνεχίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς ΔΗΜΑΡ".

Η εφημερίδα επισημαίνει "προς κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πιθανή στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών και την ανοχή της ΔΗΜΑΡ οδεύει η χώρα μετά τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και του Ευαγγ.Βενιζέλου, καθώς ο κ.Φ.Κουβέλης υπαναχώρησε από τη λύση που είχε συμφωνηθεί στην προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την τύχη της ΕΡΤ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενοίκια:10 λύσεις για εφορία-φεσατζήδες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γλιτώστε φόρους, νικήστε κακοπληρωτές. Ποιοι είναι οι "άσοι" που θωρακίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι εξασφαλίζουν τα προγράμματα ασφαλιστικών εταιριών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οριστική ρήξη στην τρικομματική".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματική τροπή πήρε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έδωσαν εντολή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες αντίστοιχα ώστε εάν χρειαστεί να συνεδριάσουν μέσα στη νύχτα".

PRESS time: "Συγκυβέρνηση τρόμου με μαύρο φόντο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέσα στη νύχτα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί τα έβρισκαν για μια νέα μορφή συγκυβέρνησης επήλθε το χάσμα που τους χωρίζει. Διαφάνηκαν οι διαφορές τους και τα κακώς εννοούμενα πολιτικά παιχνίδια, ο Κουβέλης επέμενε για την ΕΡΤ, απείλησε με αποχώρησή του από την κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμφωνούν στην αντιλαϊκή ρότα διαφωνούν στο πλασάρισμα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι χτεσινοβραδινές εξελίξεις μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τα μεταξύ τους παζάρια αφορούν το μεταξύ τους ρόλο στην αστική διακυβέρνηση και την αναζήτηση των πιο αποτελεσματικών μέσων για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων."

ΤΑ ΝΕΑ: "Εθαψαν την κάλπη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές και η χώρα οδεύει προς κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έπειτα από μια δραματική νύχτα:ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε τελικά να στηρίξει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ και οδηγηθήκε εκτός Τρικομματικής- ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διαφοροποιηθεί πλήρως από την κυβέρνηση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απόλυτη πολιτική αποσταθεροποίηση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αποφυγή πρόωρων εκλογών με κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " Απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις μετά ο ναυάγιο της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της ΕΡΤ, καθώς ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φράγμα στις εκλογές -Σύμφωνο σωτηρίας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Αποτρέπονται οι πρόωρες - Κυβέρνηση 4ετίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος εγγυώνται κυβερνητική πλειοψηφία για τις πολιτικές εξόδου της χώρας από την κρίση. "Ασπίδα" από τα δύο κόμματα στην ακυβερνησία, μετά την αιφνίδια στροφή της ΔΗΜΑΡ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δικομματική η κυβέρνηση. Αποχωρεί ο Φ. Κουβέλης, μένει ο Ευ. Βενιζέλος. Μεταμεσονύκτιο διάγγελμα Σαμαρά: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία"

Η εφημερίδα γράφει ότι " Παρ' ολιγον γλίτωσε η χώρα τις εκλογές με όσες δυσμενείς επιπτώσεις που αυτές θα μπορούσαν να έχουν για την ελληνική οικονομία και τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Δικομματική κυβέρνηση με ορίζοντα την τετραετία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι " Ο δραματικός χαρακτήρας που προσέλαβε η σύκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, χθες το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι οι εξελίξεις στην ΕΡΤ Α.Ε. μπορούσαν να αποτελέσουν τον εμβρυουλκό ευρύτερων πολιτικών ανακατατάξεων".

Keywords
νεα κυβερνηση, πρωτοσελιδα, κυβερνηση, απολυσεις στο δημοσιο, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, φώτης κουβέλης, δημοκρατια, ωρες, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, εκλογες, βενιζελος, νεα δημοκρατια, σαμαρας, νέα, ωρα, ελευθεροτυπια, ΕΡΤ, ΔΝΤ, ερχεται, εστια, τροικα, αυγη, βραδυνη, βουλη, εφημεριδα, ελλαδα, μερκελ, καθημερινη, αντ, λύση, νικη, press, time, ριζοσπαστησ, μακεδονια, ημερησια, κερδοσ, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, ανασχηματισμος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, φώτης κουβέλης, κομματα, κουβελης, αντ, αυγη, βραδυνη, εφορια, θαρρος, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, παιχνιδια, τυχη, ωμος, ωρα, time, αφορμη, βετο, βραδυ, γινει, δημοσιο, ερχεται, εφημεριδα, ζητα, υποθεση, λειτουργια, λύση, μαυρο, μαξιμου, μορφη, νικη, νυχτα, προγραμματα, ρηξη, ροτα, ρολο, σχεδιο, τιτλος, φορα, χασμα, χωρα, μια φορα, ομαδες, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα