O Χριστόφιας σε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά

13:43 1/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην κεντρική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στη Λευκωσία την οποία οργάνωσε το συνδικάτο της Αριστεράς, Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ).

Κύριος ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Πάμπης Κυρίτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEVIS, Μεχμέτ Σεγίς.

Ακολούθησε ακόμη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο

των αφανών ηρώων της εργατικής τάξης και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Σε διακήρυξή της με την ευκαιρία της ημέρας, η ΠΕΟ τονίζει ότι «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αντιμέτωπους με τις συνέπειες της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Αν στην εξουσία, αυτή τη δύσκολη περίοδο, βρίσκονταν εκείνες οι δυνάμεις που κάθε μέρα και με κάθε ευκαιρία φροντίζουν να μειώνουν και να απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και θεωρούν την ΑΤΑ, τις συλλογικές συμβάσεις, τα όρια αφυπηρέτησης και τα δικαιώματα των εργαζομένων, εμπόδια για την ελεύθερη αγορά και τη λειτουργία του συστήματος».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΠΕΟ υποστηρίζει, επίσης, ότι «κάποιοι επιτίθενται στις κοινωνικές ευαισθησίες του Προέδρου Χριστόφια».

Keywords
Τυχαία Θέματα