O Χιτλερικός «Αγών Μου» και οι δύο εκδοχές του στα ελληνικά…

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία ύστερα από την είδηση ότι ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της χώρας, το Waterstone’s (στο Huddersfield) πρότεινε το βιβλίο «Ο Αγών Μου» του Χίτλερ, ως το …τέλειο δώρο για τις Γιορτές!


Το κατάστημα που ανήκει στην αλυσίδα των γνωστών βιβλιοπωλείων, προωθούσε με σημείωμα κάποιου υπαλλήλου το βιβλίο ως «απαραίτητο για τον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει μια από τις πιο απεχθείς φυσιογνωμίες της ιστορίας»…

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες όπου όχι μόνο

κυκλοφορεί χωρίς καμιά δυσκολία – σημειώστε: προς το παρόν…- το δυσώνυμο αυτοβιογραφικό πόνημα του Χίτλερ, αλλά ασφαλώς κατέχει την παγκόσμια πρωτιά να διαθέτει δύο σχετικά πρόσφατες εκδόσεις του «Μάιν Καμπφ», σε διαφορετικές μάλιστα μεταφράσεις . Με διαφορά λίγων ημερών το καλοκαίρι του 2006 εκδόθηκαν στην Ελλάδα δύο εκδοχές του «Μάιν Καμπφ»: Η μία από τις εκδόσεις «Κάκτος» και η δεύτερη από τις εκδόσεις «Δίδυμοι».

Η πρώτη-πρώτη έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου έχει πραγματοποιηθεί το 1961, πριν από μισό αιώνα σχεδόν, στις εκδόσεις «Ζάρβανος». Πρόκειται για δύο δεμένους τόμους που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο όπως όλα τα «χοντρά βιβλία», κυρίως δηλαδή μέσω πλασιέ στα σπίτια. Η μετάφραση υπογράφεται από τον Δημήτρη Π. Κωστελένο (για το κείμενο του Χίτλερ) και τον Ανδρέα Πάγκαλο (για τις μεταφράσεις των αγγλικών κειμένων που συνόδευαν την έκδοση).

Διαβάστε περισσότερα στην Prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα