Nέοι βομβαρδισμοί και εκτελέσεις αμάχων στη Συρία

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Συρία από τη βία των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην επαρχία της Ιντλέμπ (βορειοδυτικά), τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα σπίτια τους και εκτελέστηκαν το πρωί στους δενδρόκηπους του χωριού Μπσαμές σύμφωνα με το OSDH.

Η οργάνωση έκανε έκκληση για διεθνή έρευνα «για τις συνοπτικές εκτελέσεις που πραγματοποιούνται από το συριακό καθεστώς», και είπε ότι έχει έναν κατάλογο «δεκάδων ανθρώπων που θανατώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην

επαρχία της Iντλέμπ από τις τακτικές δυνάμεις».

Στην ίδια επαρχία, τέσσερις ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στη Ραστάν, η οποία σφυροκοπήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και οβίδες έπεσαν πάνω στο κεντρικό εργαστήριο αρτοποιίας στην πόλη.

Όπως ανέφεραν ακτιβιστές, πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι των ανταρτών βρίσκονται στην Ραστάν και η πόλη, που έχει περικυκλωθεί από το στρατό και έχει σχεδόν αδειάσει από τους κατοίκους της, δεν βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα