MotoGP Grand Prix of Americas: Με τη γλώσσα των αριθμών (photos & video)

08:10 9/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Τα στατιστικά και τα γεγονότα ορόσημο πριν τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

Το 2013, η πίστα στο Τέξας έγινε η τέταρτη διαφορετική, που χρησιμοποιήθηκε για αγώνες μοτοσυκλετών στην Αμερική. Συνολικά, στην Αμερική έχουν διεξαχθεί 26 Grand Prix: Daytona 2, Laguna Seca 15, Indianapolis 7 και Austin 2.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Τέξας, ο Nicky Hayden θα γίνει μόλις ο τέταρτος αναβάτης που θα καταφέρει να φτάσει τις 200 συμμετοχές σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας μαζί με τους Valentino Rossi,
Alex Barros και Loris Capirossi. Παράλληλα, είναι ο πρώτος Αμερικανός που φτάνει τον αριθμό 200.Στην πίστα του Όστιν πέρυσι, ανακοινώθηκε ότι τέλος της σεζόν θα ήταν και έφερνε το τέλος της της καριέρας του 40χρονου Colin Edwards.Πέρυσι, ο Marquez ήταν πρώτος σε κάθε μια περίοδο δοκιμών, πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες με νέο απόλυτο χρόνο πίστας, ενώ ήταν πρώτος σε κάθε έναν γύρο του αγώνα και παράλληλα έκανε ρεκόρ πίστας.Ο Marquez κέρδισε πέρυσι στο Τέξας με διαφορά 4,124" από τον δεύτερο Dani Pedrosa (συναθλητής του) που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που έχει κερδίσει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, στο στεγνό.Οι ίδιοι οδηγοί έχουν τερματίσει στην πρώτη και στη δεύτερη θέση του αγώνα στην πίστα Circuit Of The Americas ( COTA )τα προηγούμενα δυο χρόνια. Ο Marc Marquez πρώτος και ο Dani Pedrosa δεύτερος.Οι αναβάτες της Honda έχουν κυριαρχήσει στην Αμερική, κατακτώντας τη νίκη στους δέκα προηγούμενους αγώνες. Ο τελευταίος αναβάτης που κέρδισε χωρίς να οδηγεί μοτοσυκλέτα της Honda, ήταν ο Jorge Lorenzo το 2010 στη Laguna Seca.Τρίτος στον περσινό αγώνα ήταν ο Andrea Dovizioso με την Ducati GP14. Ήταν το πρώτο του podium πάνω στην εργοστασιακή Ducati.Η καλύτερη Yamaha στον αγώνα του 2014 ήταν αυτή του Bradley Smith, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πέμπτη θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα