MotoGP Grand Prix Αργεντινής: Η πείρα κέρδισε το ταλέντο (photos)

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) κέρδισε τον Marc Marquez (Repsol Honda) σε έναν αγώνα που κανείς δεν θα θυμάται…

Ο Ιταλός κέρδισε τη νίκη σε μία πίστα που δεν είχε καταφέρει να ανέβει καν στο Podium. Ήταν η 110η νίκη του και η 84η στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έφτασε τις 199 εμφανίσεις στο podium.

Ήταν ένας αγώνας που κέρδισε το θέαμα και ο Valentino Rossi

είχε τον τελευταίο λόγο. Ο Doctor κέρδισε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες. Δεύτερος ήταν ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) και τρίτος ο Cal Crutchlow (CWM LCR Honda).

Οι στιγμές του αγώνα

Ο Rossi επέλεξε το έξτρα σκληρό πίσω ελαστικό για την Yamaha Μ1, την ώρα που ο Marc Marquez, τελικά επέλεξε το σκληρό πίσω ελαστικό.Ο Ισπανός κέρδισε αρχικά πολύτιμα δευτερόλεπτα, αλλά στο τέλος έχανε σταδιακά πρόσφυση.Στην αρχή το ελαστικό με την έξτρα σκληρή γόμα ταλαιπώρησε τον Valentino Rossi, που είχε μια μικρή επαφή με τον Andrea Iannone και έχασε μερικές θέσεις.Όταν η πρόσφυση και η σιγουριά ήρθαν ο «Vale» άρχιζε να κατεβάζει χρόνους και να περνά διαδοχικά τους αντιπάλους μπροστά του.Στο τέλος του αγώνα κατάφερε να πλησιάσει τον Marquez που δεν είχε ένα φθαρμένο ελαστικό για να αντιμετωπίσει την επίθεση του μεγάλου του αντίπαλου.Ο Marquez προσπάθησε να αντεπιτεθεί και να περάσει ξανά τον Rossi, ο οποίος τον είχε προσπεράσει δυο γύρους πριν το τέλος.Ο Marquez δεν σκέφτηκε τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης και ξεκινώντας μια επίθεση είχε μια πρώτη επαφή με τον Ιταλό.Προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στον Rossi, ο εμπρός τροχός του ακούμπησε τον πίσω της Μ1 και οδήγησε τον Ισπανό στην πτώση και στην πρώτη του φετινή εγκατάλειψη.Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Valentino Rossi πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού.Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Andrea Dovizioso. Η δεύτερη θέση αυτή (τρίτη συνεχόμενη) διατηρεί τον Dovi στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, με μόλις έξι βαθμούς διαφοράς από τον Rossi.Μετά από δυο χρόνια ανέβηκε και πάλι στο podium ο Cal Crutchlow (τελευταία φορά ήταν το 2013 στο Sachsenring).Ο Βρετανός πέρασε τρίτος τη γραμμή τερματισμού, αφού νίκησε στη γραμμή τον Andrea Iannone. Η διαφορά τους ήταν μόλις 54 /1000 του δευτερολέπτου.
Keywords
Αναζητήσεις
μοτο gp γκραν πρι αργεντινης
Τυχαία Θέματα