Kαταδικαστέο κρίνεται το 99% των κατηγορουμένων Παλαιστινίων

Τα στρατιωτικά δικαστήρια στο Ισραήλ καταδικάζουν σε ποσοστό 99,76% τους παλαιστίνιους κατηγορούμενους που εμφανίζονται ενώπιόν τους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του στρατού που επικαλείται σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.


Έκθεση, του 2010, φανερώνει πως από τις 9.545 υποθέσεις που εξετάστηκαν από τα στρατιωτικά δικαστήρια κυρίως για "εχθρικές τρομοκρατικές δραστηριότητες", συμμετοχή σε ταραχές, παράνομη διαμονή στο Ισραήλ και παραπτώματα του κοινού δικαίου, μόνο οι 25 εξ’ αυτών κατέληξαν σε

μη άσκηση δίωξης.

Επίσης η στρατιωτική επιτροπή που είναι αρμόδια να εξετάζει τις κρατήσεις για διοικητικές υποθέσεις επικύρωσε στο 98,77% των περιπτώσεων τις 714 αιτήσεις που υπέβαλαν οι ισραηλινές αρχές.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το στρατιωτικό εφετείο στη Δυτική Όχθη έχει τάση να ευνοεί τις εφέσεις της κατηγορούσας αρχής σε σχέση με αυτές της υπεράσπισης των Παλαιστινίων.

Στις 240 εφέσεις που υποβλήθηκαν, το δικαστήριο απεφάνθη σε ποσοστό 67% υπέρ των εφέσεων που παρουσίασαν οι στρατιωτικοί δικαστές έναντι 33% αυτών των συνηγόρων των Παλαιστινίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα