Fitch: Υποβάθμισε την βιωσιμότητα θυγατρικής της HSBC

Την αξιολόγηση βιωσιμότητας της τράπεζας HSBC Middle East, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εξαιτίας της ανησυχίας για την ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων

μολονότι διατήρησε το αξιόχρεό της στο ΑΑ-, μία βαθμίδα χαμηλότερα από την αξιολόγηση του μητρικού της ομίλου HSBC.

Ο

Fitch ανακοίνωσε σήμερα πως η HBME, το παρακλάδι της HSBC στη Μέση Ανατολή, έχει ανακοινώσει «μία σημαντική άνοδο σε δάνεια που έχουν τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση, όπως επίσης και μία ταχύτερη από το αναμενόμενο συσσώρευση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL)». Για τον λόγο αυτό μείωσε την αξιολόγηση της τράπεζας από bbb+ σε bbb.

Καθώς τα ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας παρέμειναν στο 9,6% στα τέλη του 2011, ο Fitch τόνισε πως αυτό έγινε παρά την ανάκαμψη στον πιστωτικό τομέα και την ανατοποθέτηση μεγάλου αριθμού μη εξυπηρετουμένων δανείων ως εξυπηρετούμενων στα ΗΑΕ. Ο ίδιος οίκος προέβλεψε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν και με βραδύτερο ρυθμό.

Ο Fitch τόνισε επίσης ότι η άνοδος των εσόδων της HBME θα αποτελέσει μία πρόκληση για την τράπεζα μέσα στο 2012, εξαιτίας της μείωσης των δανειακών χορηγήσεων στα ΗΑΕ και τους νέους κανονισμούς που ισχύουν για τις λιανικές χορηγήσεις σε αρκετές αγορές, στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζα.

Μέχρι στιγμής η HSBC δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση της Fitch.

Keywords
Τυχαία Θέματα