Finanzen: Χρυσή αυγή και λαϊκισμός

14:02 9/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σύντομη παρουσίαση της Ελλάδας, μετά από τρία χρόνια σε μνημόνιο, παρουσιάζει η ιστοσελίδα finanzen.net σε άρθρο της με τον τίτλο «Αχτίδα ελπίδας στον ορίζοντα». Ενημερώνει για τους οικονομικούς δείκτες της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την κατάσταση στον τουρισμό. Και κάνει αναφορές στη δράση της

Χρυσής Αυγής με τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

«Η ελληνική ταυτότητα έχει μεγάλη αξία στη χώρα», διαπιστώνει ο σχολιαστής της. «Με την ταυτότητα παίρνουν δωρεάν φρούτα, τρόφιμα και άλλα φαγώσιμα φτωχοί Έλληνες, όχι όμως και φτωχοί ξένοι. Κι αυτό διότι τα τρόφιμα τα μοιράζουν σε όλη τη χώρα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να προκαλέσουν τη συμπάθεια του λαού και να διαδώσουν την ρατσιστική νεοναζιστική ιδεολογία τους. Με επιτυχία όπως φαίνεται. Επειδή το 30% των Ελλήνων και το 60% των νέων είναι άνεργοι, ο κόσμος είναι δεκτικός σε τέτοιου είδους λαϊκιστικές δράσεις. Στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή φτάνει στο 11% και αναδεικνύεται σε τρίτο σε δύναμη κόμμα της χώρας».

Ο σχολιαστής αναφέρεται επίσης στο υψηλό ποσοστό ανεργίας και αμφισβητεί την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο. «Σε λίγο καιρό θα αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων» γράφει ο γερμανός δημοσιογράφος. «Υπό την πίεση της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014. Ήταν και ο όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης. Είναι αμφίβολο ωστόσο εάν οι Έλληνες εφαρμόσουν το μέτρο. Στο παρελθόν αντίστοιχα μέτρα συρρίκνωσης του δημοσίου προχώρησαν πολύ διστακτικά».

ΠΗΓΗ DW

Keywords
Τυχαία Θέματα