Facebook: Αποκάλυψε το «αποτύπωμά» του

17:08 5/8/2012 - Πηγή: NewsBomb

To Facebook, o γνωστός όμιλος κοινωνικής δικτύωσης έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν πίσω τους οι δραστηριότητές του!

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ο όμιλος με έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης υποστηρίζει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του από τα κέντρα δεδομένων, τα γραφεία, τις μετακινήσεις των υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μετακινήσεων- την ανέγερση νέων κέντρων δεδομένων κ.ο.κ. ανήλθαν το 2011 σε 285.000 τόνους, ποσότητα που προέρχεται

από την κατανάλωση 532 εκατομμυρίων kWh ενέργειας.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το αποτύπωμα της Google ήταν σχεδόν 1,5 εκ. τόνοι, δηλαδή πενταπλάσιο έως εξαπλάσιο από αυτό του Facebook.

Σε ό,τι αφορά τις πηγές, από τις οποίες αντλεί ενέργεια ο αμερικανικός όμιλος, σε ποσοστό 27% είναι ορυκτά καύσιμα, 23% ανανεώσιμες, 17% φυσικό αέριο και 13% πυρηνική ενέργεια. Άλλο ένα 20% αναφέρεται ως «μη κατηγοριοποιημένο» γιατί συνδέεται με την αγορά ενέργειας από άλλες εταιρίες, που μπορεί να παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Διακηρυγμένος στόχος του Facebook είναι έως το 2015 να παράγει το 25% της ενέργειας που χρησιμοποιεί από ανανεώσιμες πηγές.

Η περιβαλλοντολογική μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace εδώ και καιρό ζητούσε επίμονα από τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και από άλλες μεγάλες πολυεθνικές να δώσουν στοιχεία για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για τις οποίες είναι υπεύθυνες. Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων εξέφρασε την ικανοποίησή της.

«Δίνουμε στη δημοσιότητα αυτά τα δεδομένα γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της ειλικρίνειας και ελπίζουμε ότι, με την προσθήκη ακόμη ενός σημείου δεδομένων στη συλλογική κατανόηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανία μας, βοηθάμε στο να συνεχίσουμε όλοι μας να βελτιωνόμαστε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Κάτω από τα 20 δολ. η μετοχή του Facebook

Facebook: 83 εκατ. χρήστες είναι... ψεύτικοι!

Η πιο παρανοϊκή φωτογραφία που έχει ανέβει στο facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα