F1 Αμπού Ντάμπι: Δοκιμές για το 2015

Η χρονιά του 2014 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 πέρασε στην ιστορία και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές ξεκίνησαν…

Η προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2015 έχει ξεκινήσει για όλους και κυρίως για την Honda η οποία επιστρέφει στην F1. Ποιοι οδηγοί ξεκίνησαν διακοπές και ποιοι δουλεύουν ακόμα στο Abu Dhabi;

Οι πρωταθλητές (Mercedes AMG GP) θα δώσουν μια ευκαιρία στον πρωταθλητή του DTM

Pascal Wehrlein την δεύτερη ημέρα του τεστ, ενώ την πρώτη οδήγησε ο Nico Rosberg. O Lewis Hamilton θα αναλάβει το κομμάτι τν δημοσίων σχέσεων / εμφανίσεων προς τους χορηγούς και ΜΜΕ.

Η Williams θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της με τον Valtteri Bottas και τον Felipe Nasr. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να είναι οδηγός της Sauber για το 2015 αλλά θα βρεθεί στο τιμόνι της FW36 για μια τελευταία φορά.

Η McLaren-Honda θα δοκιμάσει την MP4-29H δηλαδή το υβρίδιο με σασί του 2014 και κινητήρα Honda. Στο τιμόνι βρίσκεται και τις δύο ημέρες ο Stoffel Vandoorne.

Στη Ferrari δούλεψε την πρώτη ημέρα ο Kimi Raikkonen ενώ τη δεύτερη θα δούμε στην πίστα τον νεαρό οδηγό της ακαδημίας οδήγησης Raffaele Marciello ο οποίος αγωνίζεται στο GP2. Η Ferrari σίγουρα θα ήθελε τον Sebastian Vettel στο τιμόνι αλλά η RBR του το απαγόρευσε καθώς φοβήθηκε την μεταφορά μυστικών.

Στη Red Bull Racing εκτός από τον Daniel Ricciarco θα δούμε και τον Carlos Sainz Jr. Ο οποίος κατέκτησε τον πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 και φλερτάρει ως team-mate του Max Verstappen στην Toro Rosso το 2015.

Την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν στην F1 οι δύο οδηγοί της Force Ιndia Ο πρωταθλητής του GP2 Jolyon Palmer οδήγησε την πρώτη ημέρα και την δεύτερη θα παραδώσει την σκυτάλη στον Spike Goddard.

Στο μονοθέσιο της Toro Rosso o Verstappen θα «γράψει» υπερωρίες. Ο Ολλανδός δουλεύει μόνος του και τις δύο ημέρες. Η STR επικεντρώνεται στο να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον 17χρονο για την πρώτη του χρονιά στην F1.

Η Lotus έδσε την ευκαιρία στον πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 Esteban Ocon να δοκιμάσει την F1. Την 2η ημέρα του τεστ μέσα στην E22 θα δούμε τον Charles Pic.

Για τη Sauber οδηγούν ο Marcus Ericsson ο οποίος μαζί με τον Nasr θα είναι το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Τέλος ο Will Stevens οδηγεί για την Caterham και τις δύο ημέρες. Η ομάδα παραμένει στο Abu Dhabi ελπίζοντας να βρει λύση για το 2015 και στο πρόβλημα ιδιοκτησίας.

Πρόγραμμα ομάδων

ΟμάδαΤρίτη 25/11Τετάρτη 26/11MercedesNico RosbergPascal WehrleinRed BullCarlos Sainz Jr.Daniel RicciardoWilliamsValtteri BottasFelipe NasrFerrariKimi RaikkonenRaffaele MarcielloMcLarenStoffel VandoorneStoffel VandoorneForce IndiaJolyon PalmerSpike GoddardToro RossoMax VerstappenMax VerstappenLotusEsteban OconCharles PicSauberMarcus EricssonMarcus EricssonCaterhamWill StevensWill Stevens
Keywords
Τυχαία Θέματα