F1 Red Bull Racing: Η υπερδύναμη

Οι αγώνες της F1 δεν είναι ατομικά σπορ είναι ομαδικά. Αυτό μας το αποδεικνύει καλύτερα η ομάδα της Red Bull με τις επιτυχίες της.

Φέτελ ή RB7; Μία ερώτηση η οποία θα παραμείνει ρητορική. Ήταν ο οδηγός, που έφερνε τις νίκες ή μήπως η ομάδα, που βρισκόταν διαρκώς πίσω από τον νεαρό πιλότο ακόμη και στον ελεύθερό του χρόνο;

Ο Φέτελ με την RB7 έδειξε τις προθέσεις του για τη φετινή σεζόν από νωρίς. Στους 6 πρώτους αγώνες της σεζόν, είχαν νικήσει 5 φορές. Αυστραλία, Μαλαισία, Τουρκία, Ισπανία, Μονακό.

Η νίκη στην Κίνα χάθηκε μόλις τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό. Ο Γερμανός όμως εκτέλεσε με επιτυχία μια ακόμα πιο ριψοκίνδυνη στρατηγική (δικιάς του έμπνευσης) στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό, όπου έκανε 52 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών, διατηρώντας πίσω του δυο σαφώς ταχύτερα μονοθέσια. Στον Καναδά, ένα γλίστρημα εκτός της στεγνής αγωνιστικής γραμμής στον τελευταίο γύρο του κόστισε τη νίκη, ωστόσο ο Γερμανός ερμήνευσε έξυπνα την κατάσταση, τονίζοντας ότι το λάθος του δεν ήταν οδηγικής φύσεως, αλλά στρατηγικής, καθώς δεν είχε προνοήσει να έχει χτίσει μια μεγαλύτερη απόσταση ασφάλειας από τους αντιπάλους του όταν είχε τη δυνατότητα.

Το καλοκαίρι, η Red Bull έδειξε να μένει πίσω στην εξέλιξη της RB7. Οι αναβαθμίσεις, που έφερε μάλλον δεν βελτίωσαν την απόδοση του μονοθέσιου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα