Eπιστρέφει ως Σουλτάνα, η Μεριέμ Ουζερλί

Η Μεριέμ Ουζερλί, η γνωστή «Χουρέμ» του «Σουλειμάν» επιστρέφει στην τηλεόραση μετά τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική στη Γερμανία λόγω ψυχολογικής κατάρρευσης.


Η Ουζερλί που είχε μαλώσει άσχημα με τον παραγωγό του «Σουλειμάν» φαίνεται ότι αποκατέστησε τις σχέσεις της μαζί του, με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο με την κορυφαία τουρκική εταιρία παραγωγής ΤΙΜS για νέα σειρά εποχής.
Πρόκειται για την ιστορία της ελληνικής καταγωγής Κιοσέμ Σουλτάν, της σημαντικότερης σουλτάνας στην ιστορία

της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς υπήρξε σύζυγος ενός Σουλτάνου και μητέρα άλλων δύο. Η Κιοσέμ Σουλτάνα γεννήθηκε στην Τήνο το 1590 με πατέρα Ιερέα και στα δεκαπέντε της απήχθη και μεταφέρθηκε στο χαρέμι του Σουλτάνου Αχμέτ Α\' στο Τοπ Καπί . Παντρεύτηκε τον Σουλτάνο στη συνέχεια, παίρνοντας τον τίτλο της Χασεκί Σουλτάν. Το 1617, όταν ο άντρας της πέθανε, έγινε Βαλιντέ Σουλτάν και αντιβασιλέας και ο γιος της ο Μουράτ Δ΄ έγινε σουλτάνος.

Το 1651, η μητέρα του Μεχμέτ, Τουρχάν Χατιτζέ Σουλτάν, που βρισκόταν σε διαμάχη με την Κιοσέμ Σουλτάν, αποφάσισε να τη δολοφονήσει. Η Κιοσέμ το έμαθε και θέλησε να ξεφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί την επόμενη μέρα δολοφονήθηκε. Μετά τον θάνατό της τάφηκε στο Μπλε Τζαμί μαζί με τον άντρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα