Der Spiegel: «Ανεπαρκές το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας»

09:22 8/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας κρίνεται ως ανεπαρκές.

Το περιοδικό εκτιμά ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

διατηρεί αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της χώρας και θεωρεί ότι θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και να επιτύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της.

Το ΔΝΤ φέρεται να προκρίνει για την Ελλάδα είτε την λήψη νέων μέτρων λιτότητας είτε την αύξηση της βοήθειας από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της», αναφέρει σύμφωνα με το Der Spiegel το έγγραφο, διαφορετικά «οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου (σ.σ.:50%).

Το περιοδικό επισημαίνει επίσης ότι στο έγγραφο του ΔΝΤ γίνεται λόγος για καθυστερήσεις στη διαρθρωτική προσαρμογή της χώρας μας, ιδίως σε ό,τι αφορά στην είσπραξη των φόρων και στην πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα