Charlie Hebdo: Σε ύψιστο συναγερμό η γαλλική αντιτρομοκρατική

17:32 8/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Σε ύψιστο συναγερμό η Πόλη του Φωτός, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όπου…

Η αστυνομία έχει εισβάλει σε χωριό, βορειονατολικά του Παρισιού, αφού υπάρχουν πληροφορίες πως οι δύο δράστες του μακελειού βρίσκοντι εκεί.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά από μαρτυρίες πως οι δύο άνδρες, αφού συγκρούστηκαν με άλλο όχημα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους σε δρόμο, περίπου 80χλμ έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν βρει καταφύγιο σε οικία, στην περιοχή Crepy-en Valois.

Στο σημείο που παράτησαν το αυτοκίνητό

τους έσπευσε η αστυνομία, που βρήκε δέκα βόμβες μολότοφ και δύο σημαίες τζιχαντιστών.

Σήμερα το πρωί και μετά την παράδοση του ενός από τους τρεις δράστες του 18χρονου Χαμίντ Μουράντ, τα δύο αδέρφια, ο 34χρονος Σαΐντ Κουατσί και του 32χρονος Σερίφ Κουατσί φέρονται να λήστεψαν ένα πρατήριο καυσίμων, παίρνοντας καύσιμα και τρόφιμα. Ο υπεύθυνος του πρατηρίου κατήγγειλε πως οι άνδρες φορούσαν κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό και επέβαιναν σε όχημα γκρίζου χρώματος.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται επί ποδός. Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στις εισόδους της πόλης, ενώ ελικόπτερα επιτηρούν τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo, ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σκοτώνοντας μια γυναίκα αστυνομικό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται πάντως με την χθεσινή επίθεση, ενώ οι αρχές αναζητούν το δράστη.

Δείτε live εικόνα από το Παρίσι

Keywords
Τυχαία Θέματα