Charlie Hebdo: Εφιαλτική επιβεβαιώση

11:43 8/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo» από τρεις ένοπλους τζιχαντιστές που έχει προκαλέσει τρόμο στην κοινή γνώμη, αλλά…

Της Γεωργίας Λινάρδου

Οταν στις περισσότερες δημοσιογραφικές ανασκοπήσεις για το 2014, υπήρχε σε περίοπτη θέση η άνοδος των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, ίσως και να ήταν δύσκολο για κάποιους να φανταστούν ότι λίγες ημέρες από την είσοδο της νέας χρονιάς, τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα -εφιαλτικά- στην καρδιά της Ευρώπης.

Ανατρέχω στις εκθέσεις της Europol και στέκομαι στην τελευταία.

Σε αυτήν την έκθεση, υπήρχε η πρόβλεψη για το τι θα επακολουθήσει.

Όχι, μία γενική πρόβλεψη.

Η επιβεβαίωση...

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Europol, η Γαλλία ήταν στην κορυφή της λίστας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης οι οποίες αποτελούσαν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από τις 216 συλλήψεις ισλαμιστών ύποπτων για τρομοκρατία που είχαν γίνει το 2013, οι 143 αναφέρονται στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Europol, στις αρχές του 2014 ο αριθμός των φανατικών ισλαμιστών οι οποίοι ζούσαν στην Ευρώπη, κυμαίνονταν μεταξύ 1200 και 2000, με το 66% αυτών να βρίσκονται στη Γαλλία. Μάλιστα, σε αυτήν την τελευταία έκθεση υπήρχε η πρόβλεψη ότι αναμένεται αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μέσα στο 2014.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 12 ανθρώπων, αναρωτιέμαι τι άλλο περιμένει η Ευρώπη...

Keywords
Τυχαία Θέματα