23 πράγματα που δεν ξέρετε για τον James Bond

23, όσα και οι επίσημες ταινίες του. Απίθανες ιστορίες από τα παρασκήνια μιας περιπέτειας που φέτος κλείνει τα 50 της χρόνια!

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

1. Στην αφίσα του «Για τα μάτια σου μόνο», το μοντέλο φοράει το μαγιό του ανάποδα. Το 1981 δεν υπήρχαν μαγιό τάγκα και όταν ο φωτογράφος της επίσημης αφίσας ζήτησε από το μοντέλο να βάλει το μπρος-πίσω, το αποτέλεσμα –χάρη και στα πολύ μακριά της πόδια- έκοβε την ανάσα! Το άγνωστο μοντέλο, βέβαια, δεν ήταν η Καρόλ Μπουκέ, που συμπρωταγωνιστούσε με τον Ρότζερ Μουρ στην ταινία.

2. Το «Goldeneye» δεν είναι απλά ένας τίτλος.

Είναι το όνομα μιας τεράστιας έκτασης που αγόρασε ο Ίαν Φλέμινγκ στην Τζαμάικα και όπου έγραψε τη μεγαλύτερη έκταση των βιβλίων του 007. Όταν ο Φλέμινγκ πέθανε, την έκταση την αγόρασε ο Μπομπ Μάρλεϊ!

3. Η ίδια η Ούρσουλα Άντρες σχεδίασε το περίφημο μπικίνι της από τον «Δρ. Νο». Συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας για να το κάνει όσο πιο σέξι γινόταν για εκείνη την εποχή (1962).

4. Περισσότεροι ηθοποιοί έχουν παίξει τον «κακό» Μπλόφελντ απ' ότι τον Μποντ! Επτά στο σύνολο. Βέβαια, τα πρόσωπα είναι τέσσερα. Αλλά σε τρεις περιπτώσεις ένας άλλος ηθοποιός έχει χρησιμοπποιηθεί για το ντουμπλάρισμα της φωνής.

5. Υπάρχει κι άλλος πράκτορας Κόνερι. Ο μικρός αδελφός του Σον Κόνερι, ο Νιλ, πρωταγωνίστησε σε μια ταινία με τον τίτλο «Επιχείρηση: Μικρός αδελφός», υποδυόμενος έναν πράκτορα στο στυλ του Τζέιμς Μποντ.

6. Η Πούσι Γκαλόρ, το πιο εμβληματικό «κορίτσι του Μποντ», δεν ήταν καθόλου έτσι στο βιβλίο του Φλέμινγκ. Στον πρωτότυπο «Χρυσοδάκτυλο» ήταν λεσβία!

7. Επίσης, η Κίσι Σουζούκι, στο βιβλίο του Ίαν Φλέμινγκ «Ζεις μονάχα δυο φορές» μένει έγκυος στο παιδί του Μποντ, κάτι που ποτέ δεν βλέπουμε την ταινία.

8. Ο μισθός του Σον Κόνερι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες. Μετά το «Ζεις μονάχα δυο φορές», η Eon Productions αντικατέστησε τον Κόνερι με τον Τζορτζ Λέιζενμπι, αλλά το «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», παρ' ότι ήταν μια καλή ταινία, δεν τράβηξε εμπορικά γιατί δεν άρεσε στο κοινό ο νέος ηθοποιός. Για να πείσουν τον Κόνερι να επιστρέψει για μία ακόμη ταινία (το άθλιο «Τα διαμάντια είναι παντοτινά») τον πλήρωσαν με το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 1,25 εκατ. δολαρίων.

9. Σκοπός της Eon Productions ήταν να βγάλει το "Thunderball" ως πρώτη ταινία και όχι το «Δρ. Νο», αλλά εκείνη τη χρονιά (1962) ξέσπασε ένα μίνι σκάνδαλο καθώς ένας συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι ο Φλέμινγκ έκλεψε στοιχεία από το βιβλίο του και τα έβαλε στο "Thunderball", αλλάζοντας έτσι τα πλάνα της εταιρείας.

10. Πολλές φορές οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ δεν έχουν διστάσει να αναμετρηθούν με τα κορυφαία blockbusters, βγαίνοντας στους κινηματογράφους την ίδια μέρα. Οι πιο κλασικές περιπτώσεις ήταν το 1997 όταν το «Αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» βγήκε μαζί με τον «Τιτανικό» και το 1985 όταν το «Επιχείρηση: Κινούμενος Στόχος» βγήκε μαζί με τον «Ράμπο». Και στις δύο περιπτώσεις ο ανταγωνισμός νίκησε, αλλά και πάλι η ταινία του Μποντ τα πήγ

Keywords
Τυχαία Θέματα