Алфа ТВ: «Η Αθήνα πάλι με τις αλυτρωτικές βλέψεις...των Σκοπίων»

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την ειδική έκθεση για τα Σκόπια και από την οποία εξαρτάται αν κατά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα πάρουν τα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η Αθήνα συνεχίζει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον των Σκοπίων,

σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή ‘Алфа ТВ’.

Σε μια άγρια διαμάχη μεταξύ της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσταση στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα Σκόπια, λέγοντας για ‘τις φιλοδοξίες προσδιορισμού των Σκοπίων’.

«Δεν δέχομαι μαθήματα φιλοπατρίας από τον ηγέτη ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων και που είναι πρόθυμος να παραχωρήσει ελληνικά νησιά στην Τουρκία», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κεδίκογλου προς τον Τσίπρα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Πριν το κυπριακό κοινοβούλιο απορρίψει τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, ο Τσίπρας κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ότι στηρίζει την απόφαση για «τον αποικισμό της Κύπρου, που θα καταστρέψει την οικονομία της».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζουν «προκλητική και απαράδεκτη πολιτική».

Ο Κεδίκογλου σε απάντηση δήλωσε ότι «ενώ δεν μπορεί ο Τσίπρας να πείσει τους δικούς του ανθρώπους στην Ελλάδα, φαντασιώνεται τώρα ότι είναι πρόεδρος της Κύπρου» και τον κατηγόρησε για πολιτικό οπορτουνισμό, σημειώνει το δημοσίευμα της σλαβικής Άλφα ΤιΒι.

Keywords
Τυχαία Θέματα