Ζωντανοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνται στη Συρία είναι ζωντανοί και έχουν παραδοθεί στις συριακές κυβερνητικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και η Άγκυρα εργάζεται για την ασφαλή απελευθέρωσή τους.Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Milat Αντέμ Εζκεσε και τον εικονολήπτη Χαμίτ Τσοσκούν εδώ και μια εβδομάδα, από τότε δηλαδή που μετέβησαν στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον

συριακό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς.

«Πληροφορηθήκαμε ότι είναι ζωντανοί, αλλά βρίσκονται στα χέρια αξιωματούχων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς» δήλωσε ο Αρίντς, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρώτα απ' όλα, είμαστε ικανοποιημένοι. Μάθαμε ότι είναι ζωντανοί. Το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθήσει την επιστροφή τους στην Τουρκία», είπε ο Αρίντς.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πού βρίσκονται οι δύο δημοσιογράφοι.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι θεωρεί υπεύθυνες τις συριακές αρχές για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Οι δημοσιογράφοι έφθασαν στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στην τουρκική μεθόριο, πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα και ακτιβιστές.

Η επαρχία Χατάι της Τουρκίας έχει γίνει κόμβος εισόδου για τους δημοσιογράφους που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα για να καλύψουν τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στις γειτονικές περιοχές της Συρίας.

Αλλά το έργο τους γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο και ήδη η Αμερικανίδα πολεμική ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ σκοτώθηκαν στη Χομς, ενώ ένας συνάδελφός τους τραυματίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα