Βέλγιο: Ζητoύν την έκδοση του

Βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν αργά την Κυριακή πως έχουν ζητήσει την έκδοση ενός προσώπου που συνελήφθη στην Ελλάδα και ερευνάται για πιθανή διασύνδεση με σχέδιο τζιχαντιστών να επιτεθούν στη βελγική αστυνομία. «Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Νωρίτερα,

εκπρόσωπος της εισαγγελίας είχε δηλώσει πως δεν υπάρχου ενδείξεις για σύνδεση των προσαχθέντων στην Ελλάδα με τα γεγονότα στο Βέλγιο, όπου η αστυνομία σκότωσε δύο ενόπλους κατά τη διάρκεια επιδρομών στην πόλη Βερβιέ.

Το μεσημέρι της Κυριακής, αφού είχαν διερευνηθεί όλα τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές για τον Αλγερινό, ηλικίας 31 ετών, η βελγική εισαγγελία απάντησε εγγράφως ότι δεν προκύπτει σχέση με την ομάδα τζιχαντιστών και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.

Οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους προσαχθέντες, κράτησαν όμως τον 31χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλα τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του.

Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Αλγερινού, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τηλεφωνήσει σε άτομα που σχετίζονται με την ομάδα τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο.

Και ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν, οι βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές ζητώντας την σύλληψη και την έκδοσή του.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Ο ύποπτος τελικά συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα εφετών αύριο. Παράλληλα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα