Ζητούν διευκρινίσεις

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητεί η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς. «Έχουν κάνει απλά κάποια πρώτα βήματα.
Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στις προσδοκίες μας», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο, πηγή από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι, "το ευρωκοινοβούλιο όπως κι εμείς, αναμένουμε πολλά περισσότερα (πριν την έγκριση του προγράμματος στα Μέσα Μαΐου)". "Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα λιτότητας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires.

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι χρειάζεται στενή παρακολούθηση της εφαρμογής των ελληνικών μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του  χρέους.

Εξάλλου, το Μάιο αναμένεται η επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα. Ενδιάμεσα ζητείται λεπτομερή ενημέρωση για τα δημοσιονομικά σχέδια και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της 5ης δόσης του δανείου για τον Ιούνιο,που φθάνει στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα