Ζήτησε πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% για διάστημα 6 μηνών, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του, ζήτησε η Κυβέρνηση, στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, τέθηκαν επίσης όλα τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες, όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι προαπαιτούμενες δράσεις. Ο κ. Στουρνάρας

ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις, ενώ νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, στις 4μμ, ξεκινά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συνάντηση του Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, με θέμα την μεταρρύθμιση στο δημόσιο, την αναδιάρθρωση υπουργείων και φορέων, την πορεία της διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων, αλλά και την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους επίορκους.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η διάταξη που ρυθμίζει το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα