Ζητάει τα ρέστα ο μπεν Άλι

Ο Λιβανέζος δικηγόρος του έκπτωτου Τυνήσιου προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι υποστήριξε σήμερα πως η έκθεση-δημοπρασία περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στον πρώην ηγέτη και τους οικείους του είναι «παράνομη» και απείλησε να προσφύγει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Οι αρχές της Τυνησίας διέπραξαν μία παράνομη πράξη και θα φέρουμε την υπόθεση ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων

Δικαιωμάτων του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο Άκραμ Αζούρι σε ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται για μία κατάφωρη άρνηση εκ μέρους της τυνησιακής κυβέρνησης των διεθνών υποχρεώσεών της», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο Λιβανέζος δικηγόρος επεσήμανε επίσης πως το 90% των εκποιούμενων προσωπικών στοιχείων στην έκθεση δεν ανήκουν στον πελάτη του, ούτε στη σύζυγό του, ενώ το υπόλοιπο 10% είχε αποκτηθεί «νόμιμα και νομότυπα σ' όλη τη διάρκεια θητείας ενός τετάρτου του αιώνα».

Μάλιστα, κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση-που διευθύνεται από τους ισλαμιστές-«για παραποίηση της αλήθειας» και «φαλκίδευση των γεγονότων».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Μπεν Άλι δημοσιεύονται την επομένη των εγκαινίων της έκθεσης-δημοπρασίας χιλιάδων πολύτιμων αντικειμένων που ανήκαν στην οικογένεια του έκπτωτου δεσπότη και 114 κοντινών του προσώπων.

Σ' αυτήν οι Τυνήσιοι μπορούνε να διαπιστώσουν τη χλιδή και την απληστία των πρώην διοικούντων τη χώρα για τα πολυτελή αντικείμενα, ενόσω η χώρα στέναζε από τη φτώχεια και την ανεργία.

Τα πολυτελή αυτά αντικείμενα κατασχέθηκαν από τις αρχές και τέθηκαν στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ευελπιστεί ότι από τον πλειστηριασμό τους θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσουν τον προϋπολογισμό του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα