«Ζητά Ελληνοκύπριο συνομιλητή για το κυπριακό»

Διορισμό του συνομιλητή της ελληνοκυπριακής πλευράς για το κυπριακό ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, σε συνάντησή τους, ο κύριος Ντάουνερ υποστήριξε, ότι καταλαβαίνει μεν την έμφαση που δίδεται στην οικονομική διαχείριση, αλλά ο διορισμός θα είναι σημαντικός και θα στείλει θετικά μηνύματα κινητικότητας στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στη θέση της Λευκωσίας,

ότι προέχει η διαχείριση της κρίσης και μέχρι να λήξει δεν μπορεί να γίνει κάποια κίνηση.

Αυτή τοποθετείται πιθανώς εντός Οκτωβρίου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι από πλευράς Ντάουνερ άναψε «κόκκινο» για ανακίνηση του θέματος της επιστροφής της Αμμοχώστου, υποστηρίζοντας ότι είναι «μεγάλο κεφάλαιο τώρα» και εισηγήθηκε κινήσεις μικρότερου εκτοπίσματος.

Η θέσητου κύριου Κασουλίδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ότι είναι το πεδίο που μπορεί η Τουρκία να δείξει εμπράκτως τις πραγματικές της προθέσεις, αν είναι όντως θετικές.

Αναφορικά με την πρώτη κοινή συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου, σε δείπνο, φαίνεται να γίνεται τέλος Μαΐου.

Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την ενέργεια του Αλεξάντερ Ντάουνερ να συναντηθεί με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών του παράνομου καθεστώτος.

Τέτοιεςενέργειες, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ , «όχι μόνο δεν συνάδουν, αλλά υποσκάπτουν τον ρόλο του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος οφείλει να σέβεται τα περί Κύπρου ψηφίσματατου διεθνούς οργανισμού».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα